Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης επισκέφτηκε σήμερα το χώρο της Πύλης Ιησού όπου γίνονται οι εργασίες για την τοποθέτηση του εξοπλισμού για τη μόνιμη Έκθεση Ν. Καζαντζάκης «ΜΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ».

Ο κ. Κουράκης ενημερώθηκε από τα υπηρεσιακά στελέχη του Τμήματος Παλιάς Πόλης του Δήμου ότι οι εργασίες διαμόρφωσης προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε τις προσεχείς ημέρες να γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης και να ανοίξει τις πύλες της στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ξεναγήθηκε στο εσωτερικό της πύλης στην κεντρική αίθουσα και στους παράπλευρους χώρους όπου θα αναρτηθούν ειδικές για το σκοπό της Έκθεσης εκτυπώσεις με θέμα τη ζωή και το έργο του Ν.Καζαντζάκη. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι η σπουδαία αυτή έκθεση αποτελεί μια πρώτη «ανάγνωση» στη ζωή του Ν. Καζαντζάκη ο τάφος του οποίου βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τη συγκεκριμένη πύλη και στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να πάνε μέσω της ειδικά διαμορφωμένης παράπλευρης στην πύλη σκάλας που οδηγεί στον ισόπεδο χώρο του προμαχώνα.