Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και μετά την αποτυχημένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η κυβέρνηση επιχειρεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού ξεκινά ένας αγώνας δρόμου με στόχο τη διόρθωση όλων των λαθών του παρελθόντος και την κάλυψη του χαμένου χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει εντός των προσεχών ημερών μια ακόμη πρόσκληση προς τον Αντώνη Σαμαρά, αυτή τη φορά για μια κατ\’ ιδίαν συνάντηση.

Επιδίωξη του πρωθυπουργού από αυτή τη νέα συνάντηση θα είναι να αναδειχθούν περισσότερο τα σημεία στα οποία συμφωνούν με τον κ. Σαμαρά, παρά εκείνα στα οποία διαφωνούν.

Ένα από αυτά είναι οι αποκρατικοποιήσεις, το οποίο τίθεται πιεστικά από τους δανειστές και αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου.

Όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, η νέα αυτή συνάντηση θα γίνει εν γνώσει της τρόικας και υπό την έννοια αυτή θα συνιστά μία «τριγωνική» διαπραγμάτευση, προκειμένου η οποία συμφωνία, αν και εφόσον επιτευχθεί, να έχει την έγκριση των δανειστών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook