Το FBI θεωρεί αυθεντικό το βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους του αμερικανού πολεμικού ανταποκριτή, Τζέιμς Φόλεϊ, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα GlobalPost. 
Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το FBI συνεχίζει τη διαδικασία της επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας του βίντεο, το οποίο ανέβηκε την Τρίτη στο Διαδίκτυο.
Βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν καρέ-καρέ το βίντεο, σε μία προσπάθεια να βρουν στοιχεία για την ταυτότητα του ανθρώπου που εκτέλεσε τον δημοσιογράφο. Ο δήμιος του δημοσιογράφου έχει βρετανική προφορά και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι μοιάζει να είναι Βρετανός.
Η αντι-τρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το βίντεο.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εξέφρασε αποτροπιασμό για το βίντεο και επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του.
Αναλυτές εκτιμούν ότι εάν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή Βρετανού, αυτό θα δείχνει τον ηγετικό ρόλο που παίζουν βρετανοί τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, αναφέρει ο Guardian.
Τα ίχνη του Φόλεϊ είχαν εξαφανιστεί στη Συρία το 2012. Είχε πάει στη Συρία ως συνεργάτης της GlobalPost και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Η μητέρα του, Ντάιαν Φόλεϊ, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης σε ανακοίνωσή της ότι ο γιος της έδωσε τη ζωή του για να αποκαλύψει τις συμφορές του συριακού λαού.
Είπε ότι είναι πολύ υπερήφανη για τον γιο της και ζήτησε από τους τζιχαντιστές να λυπηθούν τις ζωές άλλων αθώων ομήρων. 
Οι ισλαμιστές έχουν απειλήσει ότι θα σκοτώσουν άλλον έναν Αμερικανό, τον Στίβεν Ζόελ Σότλοφ. Οι τζιχαντιστές δηλώνουν ότι η ζωή του Σότλοφ εξαρτάται «από την επόμενη κίνηση» του Μπαράκ Ομπάμα.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook