Συνέχεια στο θέμα της Siemens έδωσε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, επιβολή προστίμων και αγωγές αποζημιώσεων.

Παράλληλα για όσους διαγωνισμούς έχει κερδίσει η γερμανική εταιρεία, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε, πριν αυτοί κατακυρωθούν, να εφαρμοστούν δύο πράγματα:

* να γίνει επανέλεγχος των διαγωνισμών και δεύτερο
* να υπογραφεί το λεγόμενο «σύμφωνο ακεραιότητας»

Ανέφερε επίσης ότι περιμένει από τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες, κατά το δυνατό, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα τέσσερα νομοσχέδια που εξετάζονται από το Υπουργικό, τα οποία -όπως εξήγησε- σηματοδοτούν τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, οι οποίες είναι αυτονόητες, αλλά δεν είχαν γίνει μέχρι σήμερα.

* Για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων είπε ότι θα δώσει νέες δυνατότητες στην οικονομία, αλλά και στους νέους, ώστε η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική.
* Για το φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι θα βοηθήσει, ώστε να εμπεδωθεί η φορολογική δικαιοσύνη και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, αλλά και το οικονομικό έγκλημα.
* Για τα τυχερά παιχνίδια αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην παρανομία που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτά, αλλά και τις τεράστιες απώλειες εσόδων για το Δημόσιο.
* Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να εμπεδωθούν κανόνες διαφάνειας και ανταγωνισμού στις δημόσιες συμβάσεις, στις προμήθειες, με τη σύσταση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.