Από το σημείο του πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έμελλε να έρθει η πρώτη φιλική νίκη του Α.Ο. Χανιά επί ημερών Σούλη Παπαδόπουλου, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες (με Κισσαμικό, Λαμία, Ηρακλή και Εργοτέλη).

Με πέναλτι του Καραλή στο 95\’ ο ΑΟΧ επικράτησε στο βοηθητικό της Μοναχής Ελιάς με 1-0 του ΠΑΟ Κρουσώνα.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος είχε την ευκαιρία για αρκετές δοκιμές, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά και το τελευταίο απόκτημα της ομάδας Ευαγγέλου. 

Στο πρώτο μέρος Μαρτσάκης και Γουέλκαμ έδειχναν πιο ορεξάτοι από πλευράς ΑΟΧ, ενώ από την άλλη ο άλλοτε προπονητής του Πλατανιά Μανώλης Παπαματθαιάκης παρέταξε ένα καλοδουλεμένο σύνολο, που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αρκετά απειλητικό όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ \”άγγιξε\” το γκολ στο 20\’ με τον Μπάτσι, αλλά το δοκάρι στάθηκε \”σύμμαχος\” του Μαρκαντωνάκη, που έδειξε σταθερότητα και σιγουριά όποτε χρειάστηκε. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ΑΟΧ ήταν πιο καλή αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Κόλιας αρνήθηκε το γκολ σε αρκετές εκτελέσεις φάουλ του Νύκταρη. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν το ίδιο απειλητικοί με το πρώτο μέρος, αλλά θα μπορούσαν να κάνουν τη \”ζημιά\” στο 84\’ στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Τριανταφύλλου με τον Μαρκαντωνάκη.

Τελικά στο 95\’ δόθηκε πέναλτι από τον διαιτητή Μπερτάκη για ανατροπή πάνω στον Καραλή, το οποίο αμφισβήτησαν οι ηττημένοι, που υποστήριξαν ότι έπρεπε να είχε λήξει το παιχνίδι. Το \”10\” του ΑΟΧ ήταν εύστοχο στην εκτέλεση \”υπογράφοντας\” την πρώτη νίκη σε φιλικό προετοιμασίας. Δείτε το σχετικό βίντεο του Flashnews.gr.

Βοηθοί του Χανιώτη ρέφερι ήταν οι Πετεινάτος-Μαραγκουδάκης.

Φάσεις-γκολ
11\’ Σουτ του Ταβλαδωράκη άουτ.
18\’ Κόρνερ του Καραγιάννη κεφαλιά του Οικονομόπουλου απέκρουσε ο Κόλιας.
20\’ Από πλάγιο άουτ του Ταβλαδωράκη η κεφαλιά του Μπάτσι προσέκρουσε στο δοκάρι.
21\’ Σουτ του Τριανταφύλλου άουτ.
34\’ Φάουλ του Μαρτσάκη, κεφαλιά του Ευαγγέλου άουτ.
41\’ Ατομική ενέργεια και σουτ του Μαρτσάκη στην \”αγκαλιά\” του Κόλια. 
48\’ Συνεχόμενες προσποιήσεις από τον Οικονομόπουλο, που σουτάρει για να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Κόλιας.
49\’ Φάουλ του Τριανταφύλλου στο τείχος, σουτ του Φουκαράκη μπλοκάρει σταθερά ο Μαρκαντωνάκης.
53\’ Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Νύκταρη ο Κόλιας αποκρούει.
54\’ Κόρνερ του Νύκταρη, κεφαλιά του Γκούμα, ο Ανδρέου από κοντά δεν μπορεί να σκοράρει και ο Κόλιας μπλοκάρει. 
55\’ Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Νύκταρη ο Κόλιας κάνει εντυπωσιακή εκτίναξη και μπλοκάρει στον αέρα τη μπάλα. 
56\’ Ατομική ενέργεια και σουτ του Ταταράκη μαζεύει εύκολα ο Κόλιας.
64\’ Σέντρα του Γκότοβου στην πλάτη της άμυνας, ο Καραλής πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Κόλιας μπλοκάρει. 
69\’ Εξαιρετική μπαλιά-τρύπα του Οικονομόπουλου ο Γουέλκαμ σουτάρει από πλάγια θέση και στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ, με τους παίκτες και τον πάγκο του ΑΟΧ να ζητάνε πέναλτι στην επαφή που υπήρξε με τον Ταβλαδωράκη. Από τη φάση αυτή αποχώρησε τραυματίας ο επιθετικός από την Ονδούρα (που ούτως ή άλλως θα περνούσε εκτός αγωνιστικού χώρου ως αλλαγή), χωρίς να έχει κάτι το ανησυχητικό.
84\’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Από μπαλιά του Μαυρομάτη ο Τριανταφύλλου μόνος με τον Μαρκαντωνάκη σουτάρει άουτ.
89\’ Σουτ του Μαυρομάτη μπλοκάρει ο Μαρκαντωνάκης.
90\’ Ωραία συνεργασία Μανωλά-Εσόνο, σέντρα του τελευταίου για τον Καμινιώτη, που με σουτ στην κίνηση στέλνει τη μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία.
90+5\’ ΓΚΟΛ: Ο Καραλής κερδίζει πέναλτι που εκτελεί εύστοχα ο ίδιος για το 1-0.

Α.Ο. Χανιά (Σούλης Παπαδόπουλος): Μαρκαντωνάκης, Ταταράκης, Γκότοβος (77\’ λ.τρ. Πάτας), Γκούμας, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης (46\’ Ανδρέου), Οικονομόπουλος, Καραγιάννης (46\’ Νύκταρης), Ευαγγέλου (46\’ Καμινιώτης), Γουέλκαμ (69\’ Μανωλάς), Μαρτσάκης (46\’ Καραλής).

Π.Α.Ο. Κρουσώνα (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Κόλιας, Ταβλαδωράκης, Γκαλίτσιος, Γεωργαντζιάς (60\’ Φυσαράκης), Μασέλης, Χαρίσης, Πουλάκης (46\’ Γούλας), Μπάτσι (74\’ Καπετανάκης), Μαυρομάτης (90+1\’ λ.τρ. Σούρσος), Φουκαράκης (60\’ Σκουτέλης), Τριανταφύλλου (88\’ Βατσινάς).

Για πλούσιο φωτογραφικό υλικό πατήστε ΕΔΩ.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook