Μια διαδρομή απείρου φυσικού κάλλους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι συμμετάσχουν στην 7η Μινωική Διαδρομή που διοργανώνουν την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Μινώα Πεδιάδας και τους πολιτιστικούς συλλόγους Λύττου, Κασταμονίτσας και Ψυχρού. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της συγκεκριμένης διαδρομής που βρίθει από μυθολογικά και ιστορικά στοιχεία και η αναβίωση της παράδοσης με το ρίξιμο της πέτρας στου «Τσούλη το Μνήμα». 

Οι περιπατητές θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία διάρκειας τεσσάρων ωρών με αφετηρία την Αρχαία Λύττο στις 7:30π.μ. και τερματισμό στο Ψυχρό - Δικταίον Άντρον. Συγκεκριμένα, θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Αρχαία Λύττος – Τοίχος - Άη Γιώργης Φλέβες - Συκιάς Νερό - Βόλιτες - Τσούλη Μνήμα – Χορτασά – Χώνος - Κάτω Μετόχι - Άγ. Χαράλαμπος – Πλάτη – Ψυχρό - Δικταίον Άντρον.

Οι ενδιαφερόμενοι περιπατητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να μεταβούν στο χώρο αφετηρίας στην Αρχαία Λύττο. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου στις 7:00π.μ. της Κυριακής. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 28910 31824 & 6972817716 του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Η 7η Μινωική Διαδρομή διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαίρι 2014» του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και «ΙΖ’ Δικταία 2014» του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. 

Σημείωση : Η διαδρομή περιλαμβάνει εκπλήξεις ορεινής φιλοξενίας!!!