Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς πυρετωδώς εργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.
Η ακριβής ημερομηνία για την ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται να γίνει γνωστή τη Δευτέρα, 25 Αυγούστου.
Πάντως χρονιά εκπλήξεων αναμένεται η εφετινή για τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, με κύρια τάση την άνοδο στα περισσότερα τμήματα αλλά και μεγάλη πτώση στο 5ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης). Στο πεδίο αυτό, για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, είναι πιθανόν να καταγραφούν κενές θέσεις.
Στις περιζήτητες Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές από την άλλη πλευρά, η άνοδος των βάσεων αναμένεται ότι θα ξεκινήσει από τα 250 και θα φτάσει τα 500 μόρια. Στις Νομικές οι αυξομειώσεις αναμένεται ότι θα είναι ελάχιστες. Στα περιφερειακά ΑΕΙ του 5ου πεδίου η πτώση των βάσεων μπορεί να φτάσει και τα 1.000 μόρια ή και να τα ξεπεράσει.
Ωστόσο καθοριστικός παράγοντας της εφετινής διαδικασίας είναι οι αλλαγές στον θεσμό των μετεγγραφών, καθώς αναμένεται τεράστιος αριθμός μετεγγραφομένων από την περιφέρεια προς τα ανώτατα Ιδρύματα του κέντρου. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει και τους 20.000 φοιτητές.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook