Η αστυνομία του Σεντ Λιούις δημοσίευσε βίντεο από κινητό που δείχνει τους θανάσιμους πυροβολισμούς της αστυνομίας στο 25χρονο Κατζιέμε Πάουελ, καθώς η οργή στο κοντινό Φέργκιουσον βράζει εξαιτίας της υπόθεσης Μάικλ Μπράουν.
Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Πάουελ κρατούσε μαχαίρι, και στο βίντεο φαίνεται από μακριά να κρατάει ένα αντικείμενο. Οι δύο αστυνομικοί πυροβολούν περίπου 20 δευτερόλεπτα αφού βγουν από το αυτοκίνητο.
Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε περαστικός με το κινητό του, εμφανίζεται ο Πάουελ να περπατά στο δρόμο έξω από μαγαζί από το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε νωρίτερα κλέψει αντικείμενα μικρής αξίας. 
Ο Πάουελ έχει το χέρι του στην τζέπη της ζακέτας του και δεν συνομιλεί με τους περαστικούς. Περιπολικό φτάνει στο σημείο, δύο αστυνομικοί βγαίνουν και φωνάζουν στον Πάουελ να σταματήσει. 
Η αστυνομία αναφέρει ότι ο Πάουελ είχε μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε στο σημείο. Ο Πάουελ εμφανίζεται στο βίντεο να κρατάει ένα αντικείμενο και γυρίζει μετά από λίγο προς τους αστυνομικούς, κάνει ένα βήμα μπροστά και οι δύο πυροβολούν αμέσως. 
Όπως αναφέρει ο Guardian, το βίντεο μπορεί να ενισχύσει τις ανησυχίες που εκφράζουν αρκετοί πως η αστυνομία «βιάστηκε» να πυροβολήσει τον Πάουελ πριν προσπαθήσει να τον ακινητοποιήσει με άλλα μέσα, όπως τέιζερ.
Προσοχή, στο βίντεο υπάρχει σκληρό περιεχόμενο
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook