Κλείνει σήμερα ο κύκλος των απολογιών για την δολοφονία τον Δεκαπενταύγουστο στο Άστρος Κυνουρίας με τον 39χρονο γιο του δολοφόνου.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα ο 75χρονος παιδοκτόνος, ο οποίος έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη για το έγκλημα, και η 69χρονη σύζυγός του πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα Ναυπλίου για να απολογηθούν.

Η κατάθεση διάρκειας μόλις 30 λεπτών του πατέρα πραγματικά σοκάρει. Αφού αποδέχθηκε τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι αρχές, επεσήμανε πως τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής.

Κατήγγειλε ταυτόχρονα ότι ο γιος του κακομεταχειριζόταν αυτόν και την γυναίκα του, ενώ επικαλέστηκε περιστατικό που έλαβε χώρα το Πάσχα, όπου όπως ισχυρίστηκε, ο 39χρονος είχε δέσει τους γονείς του στο κρεβάτι και τους κακοποίησε.

Ο 75χρονος πατέρας μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο γιος του βιντεοσκόπησε την πράξη αυτή και ζήτησε διενέργεια έρευνας στο σπίτι του 39χρονου.

Όσον αφορά τη δολοφονία, η περιγραφή που δίνει ο πατέρας στο απολογητικό υπόμνημα είναι ανατριχιαστική. Αφού εξιστορεί τι συνέβη εκείνη την ημέρα επεσήμανε πως τα έκανε όλα μόνος του χωρίς καμία βοήθεια.

Όπως υποστηρίζει όλα τα έκανε επειδή φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε και οργίστηκε όταν ο γιος του μπήκε στο σπίτι του και του πέταξε μια γλάστρα επειδή δεν μπορούσε να ανοίξει την εξώπορτα. Η συνέχεια συγκλονιστική:

«Ενώ ο γιος μου ήταν χτυπημένος στο έδαφος και αναίσθητος, εγώ τον πλησίασα και τον πυροβόλησα και στα πόδια, για να μη σηκωθεί, μολονότι ήταν φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί».

Αντίθετα η 67χρονη σύζυγος του υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό, ότι το έμαθε από την αστυνομία τονίζοντας ότι ούτε ενθάρρυνε, ούτε και βοήθησε τον σύζυγός της στην πράξη του. Προσπαθώντας να εξηγήσει, δε, τη δολοφονία η 67χρονη αποδίδει τα κίνητρά του στον πανικό και την απόγνωσή του για τη συμπεριφορά του γιο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατροκτόνος κρίθηκε προφυλακιστέος.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook