Ήταν πρώην παίκτης του ράγκμπι και τελικά έγινε… φαινόμενο. δεν διέπρεψε στα γήπεδα, αν αυτό φαντάζεστε, αλλά στο πεδίο της μάχης και μάλιστα ως γυναίκα. Πρόκειται για τον Ντέιβιντ ο οποίος έγινε… Ντέμπορα Πένι και μαζί ο πρώτος τρανσέξουαλ μάχιμος στρατιώτης.
Πολεμώντας τους Ταλιμπάν στα πεδία μάχης του Αφγανιστάν είναι ίσως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας στρατιώτης. Η ανθυπασπιστής Ντέμπορα Πένι όμως εντυπωσίασε με το κουράγιο και τη γενναιότητα της και παράλληλα είναι ο πρώτος τρανσέξουαλ στρατιώτης που βρέθηκε σε εμπόλεμη ζώνη στην ιστορία του Βρετανικού στρατού, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η 47χρονη γεννήθηκε άνδρας, αλλά αποφάσισε να γίνει γυναίκα το 2007. Υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή της επαρχίας Χελμάντ ως γυναίκα. Οι αρχηγοί του στρατού έχουν δηλώσει ότι η ειδική στην εξουδετέρωση βομβών, που έχει υπηρετήσει στο στρατό για 30 χρόνια, έχει κερδίσει το σεβασμό των συντρόφων της για το θάρρος της.

Υψηλόβαθμη πηγή του βρετανικού στρατού δήλωσε: «Οι φαντάροι την \”έδειχναν\” κάποτε στο Camp Bastion ως κάτι το διαφορετικό – αλλά τώρα έχει γίνει αποδεκτή. Φοράει την στολή του στρατού όπως όλοι και επιπλέον έχει ένα πολύ θηλυκό κούρεμα. Η Ντέμπι εργάζεται σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον και έχει δείξει το θάρρος να αποφασίσει να αλλάξει τη ζωή της με ένα τέτοιο δραματικό τρόπο και να συνεχίσει την καριέρα της σε αυτόν τον ανδροκρατούμενο κόσμο».

Οι γυναίκες στον Βρετανικό Στρατό μπορούν να υπηρετήσουν σε όλες τις μονάδες του Στρατού ακόμη και ως πιλότοι ελικοπτέρων Απάτσι με στόχο τους Ταλιμπάν, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια όπως είναι συγκεκριμένες αποστολές στις οποίες ο στόχος είναι γνωστός ή στην εμπλοκή μάχης σώμα με σώμα.

Περίπου 9.000 γυναίκες υπηρετούν στο Βρετανικό στρατό και αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% της συνολικής δύναμης του.

Μέχρι το 2000, είχαν απαγορευτεί οι ομοφυλόφιλοι από το στρατιωτικό προσωπικό και μάλιστα το 1999, 298 άνθρωποι απολύθηκαν από τον στρατό λόγω της σεξουαλικότητάς τους. Αλλά μια δικαστική νίκη για τρεις γκέι άνδρες και μια λεσβία -που τους έδιωξαν από το Βασιλικό Ναυτικό και την RAF λόγω της σεξουαλικότητας τους- άλλαξε τα πράγματα στον Βρετανικό στρατό.

Το 2008 η Τζάν Χάμιλτον, πρώην Ίαν Χάμιλτον, ήταν ο πρώτος αξιωματικός του Ηνωμένου Βασιλείου που ολοκλήρωσε την αλλαγή φύλου από αρσενικό σε θηλυκό. Ο πληροφοριοδότης Bradley Manning, που φυλακίστηκε για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στο Wikileaks, θα αλλάξει επίσης φύλο.

Νωρίτερα φέτος, ο βρετανικός στρατός ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους 100 εργοδότες σε μια εκστρατεία της εταιρίας Stonewall που αναφέρει τους ποιο φιλικούς προς τους γκέι χώρους εργασίας για το 2014.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανέχονται καμία μορφή παρενόχλησης, θυματοποίησης ή διάκρισης του τρανσέξουαλ προσωπικού.

Επιπλέον ένας εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού είπε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν να αντιπροσωπεύουν το εύρος της κοινωνίας που υπηρετούν και υποστηρίζουμε όλα τα στελέχη μας, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που εξετάζουν τη αλλαγή φύλου, προσφέροντάς τους το κατάλληλο επίπεδο φροντίδας και υποστήριξης».

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook