Η παραπέρα καθυστέρηση εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τις αδειοδοτήσεις λειτουργεί εις βάρος της προσπάθειας για την ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός.

Το απαράδεκτο φαινόμενο να ψηφίζονται νομοθετήματα και να καθίστανται αδύνατη η εφαρμογή τους επειδή επιβάλλονται πρόσθετες διοικητικές πράξεις και υπουργικές αποφάσεις αποτελεί το μεγαλύτερο αντικίνητρο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ και εξήγησε ότι «αυτό συμβαίνει και με το νομοσχέδιο περί αδειοδοτήσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται από πολλών ετών».

Ο κ. Μαθιός εξέτασε με τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου την εκκρεμότητα στην εφαρμογή της επίμαχης νέας νομοθεσίας για τις αδειοδοτήσεις.

«Η καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του, στην φάση αυτή, όπου η οικονομία είναι σε εκκίνηση ανάπτυξης, θα αποβεί μοιραία και για την αναπτυξιακή πολιτική και για τους στόχους της νέας νομοθεσίας. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και προσωπικά τον υπουργό Νίκο Δένδια ο οποίος έχει ήδη αποδεχθεί με δηλώσεις του την αναγκαιότητα που επισημαίνουμε» είπε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

in,gr