Στη διευκρίνιση ότι το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των επιχειρήσεων βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και αρχικής διαβούλευσης με την τρόικα προχώρησε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στο ΜEGA ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στο Βερολίνο, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, αλλά και στο θέμα των «κόκκινων» δάνειων.

Όπως είπε το σχέδιο της κυβέρνησης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχει συζητηθεί με τις τράπεζες και αναμένονται οι παρατηρήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και της τρόικας.

«Έχουμε στείλει μια περιγραφή, όχι κείμενο, στην τρόικα και περιμένουμε παρατηρήσεις. Από κει και πέρα θα συζητήσω με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος έχει κι αυτός βαρύνοντα λόγο, θα παρουσιάσω στον πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση τον σχεδιασμό αυτό και μετά θα πάμε στην ελληνική κοινωνία και θα πούμε αυτό είναι το σχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται για σχέδιο με το οποίο κανείς μπορεί να χαρίσει χρήματα σε κάποιον, αλλά το οποίο έχει ως στόχο να προστατεύσει βιώσιμες επιχειρήσεις.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι προωθούνται αλλαγές στο Πτωχευτικό Δίκαιο και στον Τειρεσία και συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook