Έχουν περάσει δυο μήνες από τότε που τα Μεσκλά έμειναν χωρίς γιατρό. Οι κάτοικοι του χωριού είναι αναγκασμένοι να κατεβαίνουν στα Χανιά και να πληρώνουν 10 ευρώ συν τα έξοδα μετακίνησης κάθε μήνα για να γράφουν τα απαραίτητα για αυτούς φάρμακα.

Όπως αναφέρει και ο αγροτικός σύλλογος Μεσκλών "Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρχει γιατρός στο χωριό"

Στο ευρύτερο πρόβλημα της στελέχωσης των Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου Πλατανιά είχε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα με έγγραφό του προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης, ο δήμαρχος Πλατανιά.

Στο έγγραφό του ο Δήμαρχος είχε επισημάνει ότι δύο ακόμα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Πλατανιά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην στελέχωσή τους.

 Στο ιατρείο Φουρνέ δεν υπηρετεί γιατρός, ενώ το ιατρείο Βουκολιών για υπηρεσιακούς λόγους αναμένεται τον Αύγουστο να παραμείνει κλειστό και τον Σεπτέμβριο να λειτουργεί για μία ημέρα την εβδομάδα.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, αναφερόμενος στο Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 7η Υ.Π.Ε. Κρήτης κ. Γρηγοράκη και κ. Λυρώνη αντίστοιχα, ο Δήμαρχος κατέληγε: “Και τα δύο ιατρεία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό κατοίκων, συνεπώς η μη λειτουργία τους θα προκαλέσει πολλαπλάσια προβλήματα στους χρήστες και τους εν δυνάμει χρήστες πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

"Παρακαλούμε όπως έχουμε άμεση ανταπόκριση σας για τη στελέχωση των Π.Ι. προκειμένου να έχουν το ελάχιστο επίπεδο παροχής υγείας οι συμπολίτες μας. Ευελπιστούμε ότι θα δείξετε την ελάχιστη κατανόηση στα επανειλημμένα διαβήματα μας,περιμένοντας την άμεση ενεργοποίηση σας και όχι να αδρανούμε σε θέματα υγείας που θα πρέπει να είναι πρωτεύουσα υποχρέωση της πολιτείας. Όπως αντιλαμβάνεστε, η μη ανταπόκρισή σας στα επανειλημμένα διαβήματα μας, κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί ως αδιαφορία για τα προβλήματα των Δημοτών μας.”