Ο ανεξάρτητος designer αυτοκινήτων Adriano Raeli, σχεδίασε τη νέα Ferrari F80, που κατά τον ίδιο θα μπορούσε να είναι η αντικαταστάτρια της LaFerrari.

Αναλυτικότερα, η νέα F80 είναι ένα «διαστημικό» μοντέλο που έχει σχεδιαστικές επιρροές από την αεροναυπηγική των πολεμικών αεροσκαφών, όπως αναφέρει ο Raeli, ενώ επίσης τονίζει ότι το εν λόγω supercar είναι η «Ferrari της F1, που μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους».

Επιπλέον, στον «εξωπραγματικό», πλην όμως εντυπωσιακό σχεδιασμό του συγκεκριμένου project προστίθεται και η ύπαρξη δύο ασύμμετρα τοποθετημένων καθισμάτων, που συμβάλλουν στην αεροδυναμική του μοντέλου. Όσο για το βάρος της F80 -κατά το σχεδιαστή- ζυγίζει 800 κιλά.

Αναφορικά τώρα με την «καρδιά του κτήνους», η F80 μπορεί να τροφοδοτείται από έναν V8 twin-turbo κινητήρα που αποδίδει 900 PS και να αποκτά πρόσθετη ισχύ 300 PS από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας KERS. Παράλληλα, η F80 θα μπορεί να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2 μόλις δλ. και να αγγίξει την τελική ταχύτητα των 500χλμ./ώρα.

Αν τώρα όλα αυτά σας φαίνονται όνειρα του Raeli στα όρια της φαντασίας, ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει βρει ήδη τον πρώτο αγοραστή του project του, με το να μην είναι άλλος από το γνωστό συλλέκτη υπεραυτοκινήτων και πάλαι ποτέ ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason.


autotriti.gr