Η Lockheed Martin Corp, η μεγαλύτερη εταιρία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και μεγαλύτερη προμηθεύτρια του αμερικανικού Πενταγώνου σε οπλικά συστήματα, δέχτηκε επίθεση από χάκερς, οι οποίοι αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στο δίκτυό της, όπως ανέφεραν η κυβέρνηση των Η.Π.Α. και η εταιρία σε κοινό ανακοινωθέν.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) και το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσαν ότι προσέφεραν τη βοήθειά τους για να αποτιμηθεί η πρόθεση του «συμβάντος στον κυβερνοχώρο που έπληξε την LMCO».

Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση προσφέρθηκε επίσης να βοηθήσει στην ανάλυση «των διαθέσιμων δεδομένων για να γίνουν προτάσεις ώστε να αποτραπούν περαιτέρω κίνδυνοι», ανέφερε ο Κρις Όρτμαν, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί αν εκλάπησαν δεδομένα από τα αρχεία της εταιρείας με τους φόβους όμως Αμερικανών αξιωματούχων να είναι έντονοι καθώς στα εσωτερικά δίκτυα των εταιριών που αναλαμβάνουν συμβόλαια του Πενταγώνου υπάρχουν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες για όπλα υπό ανάπτυξη ή για τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις των Η.Π.Α. κυρίως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Οι χάκερς κατάφεραν αν μπουν σε ασφαλή συστήματα σχεδιασμένα ώστε να εμποδίζουν την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλών κλειδιών πρόσβασης (SecurID) της RSA, μιας θυγατρικής της εταιρίας EMC Corp, η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής.
«Ως αποτέλεσμα των άμεσων και προσεκτικών ενεργειών που έγιναν για να προστατευθεί το δίκτυο και να αυξηθεί η ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής μας τα συστήματά μας παραμένουν ασφαλή», ανέφερε η Τζένιφερ Γουίτλοου, εκπρόσωπος της Lockheed και διαβεβαίωσε ότι «δεν εκτέθηκαν τα δεδομένα ουδενός πελάτη, ουδενός προγράμματος και ουδενός εργαζομένου».

"Καμία ανησυχία για την «Κυβερνο-επίθεση» στη Lockheed Martin"

«Αμελητέες» είναι οι επιπτώσεις από την «Κυβερνο-επίθεση» που δέχτηκε η εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας, Lockheed Martin Croup, βασικός προμηθευτής οπλικών συστημάτων του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Οι επιπτώσεις στο υπουργείο είναι αμελητέες και δεν αναμένουμε δυσμενείς συνέπειες. Η καθιερωμένη πολιτική του υπουργείου είναι να μην σχολιάζουμε τα επιχειρησιακά θέματα», ανέφερε η αντισυνταγματάρχης, Έιπρελ Κάνιγχαμ, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.


ΑΠΕ-ΜΠΕ