Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες του Μπαράκ Ομπάμα να παίζει γκολφ χαμογελαστός, λίγες ώρες έπειτα από τη δήλωσή του για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.


Οι εν λόγω εικόνες έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, ενώ ενδεικτικά είναι πολλά δημοσιεύματα όπως αυτό της βρετανικής Daily Mail, η οποία αναφέρει ότι ο Ομπάμα γελά και παίζει γκολφ ανενόχλητος, λίγα λεπτά μετά τη δήλωσή του για τον δημοσιογράφο.

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα σε πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, ακόμα και σε αυτά που στηρίζουν την κυβέρνηση Ομπάμα, φιλοξενούνται άρθρα που ασκούν σφοδρή κριτική στη στάση του αμερικανού προέδρου. Σημειώνεται ότι ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις για τον αμερικανό δημοσιογράφο από το «Martha's Vineyard» στη Μασαχουσέτη όπου περνάει τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του.

Γράφουν οι περισσότεροι αρθρογράφοι ότι ο Ομπάμα έδειξε πλήρη αναισθησία όταν διέκοψε για λίγο τις διακοπές του για να κάνει μία δήλωση με θλιμμένο ύφος και στη συνέχεια επέστρεψε στις... χαρούμενες διακοπές!


Οι φωτογραφίες με τον Ομπάμα έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και στο Twitter με πολλούς χρήστες του γνωστού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης αλλά και δημοσιογράφους να σχολιάζουν αρνητικά την κίνηση αυτή του Αμερικανού προέδρου.


Σημειώνεται ότι ο Ομπάμα χαρακτήρισε τη δολοφονία του δημοσιογράφου ως πράξη βίας που σοκάρει τη συνείδηση ολόκληρου του πλανήτη. Συνέκρινε τους τζιχαντιστές με ένα καρκίνωμα και αποκάλεσε την ιδεολογία τους χρεοκοπημένη.


Η στάση του Ομπάμα συγκρίνεται μάλιστα με αυτή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος διέκοψε εσπευσμένα τις διακοπές του μόλις πληροφορήθηκε ότι ο δήμιος του αμερικανού δημοσιογράφου ενδέχεται να είναι Βρετανός τζιχαντιστής.protothema.gr