Την πόρτα της εξόδου από την ανώτατη εκπαίδευση θα δουν στις 31 Αυγούστου περισσότεροι από 150.000 φοιτητές πανεπιστημίου και σπουδαστές ΤΕΙ.

Την ίδια στιγμή, μόλις 33.978 από τους λεγόμενους «λιμνάζοντες» φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία στην επικείμενη εξεταστική του Σεπτεμβρίου και στην επόμενη εξεταστική του Φεβρουαρίου να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους.

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τους αριθμούς για τους «λιμνάζοντες φοιτητές».

Στην Κρήτη οι λιμνάζοντες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο και στο Πολυτεχνείου είναι:
Ενώ στο ΤΕΙ Κρήτης οι λιμνάζοντες φοιτητές είναι:
Αναλυτικότερα, οι φοιτητές πανεπιστημίου που δεν έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρώσει τις σπουδές τους, ανήκοντας στην κατηγορία των λιμναζόντων φοιτητών ανέρχονται σε 139.175. Τα στοιχεία αυτά είναι ακόμα ελλιπή, καθώς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Ιόνιο της Κέρκυρας και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών δεν έχουν αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας τα δικά τους στοιχεία.

Αντίστοιχα στα ΤΕΙ οι «λιμνάζοντες» σπουδαστές ανέρχονται σε 39.283.

Από τα πανεπιστήμια που έχουν αποστείλει στοιχεία θα διαγραφούν 129.008 φοιτητές και από τα ΤΕΙ 23.811.

Από τα πανεπιστήμια που έχουν δώσει στοιχεία, δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες δυο εξεταστικές θα έχουν 10.167 φοιτητές, ενώ από τα ΤΕΙ 23.811 φοιτητές.

Δείτε εδώ τους πίνακες με τους φοιτητές όλων των πανεπιστημίων

Δείτε εδώ τους πίνακες με τους φοιτητές όλων των ΤΕΙ

real.gr