Με το βλέμμα στραμμένο στην περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Αμαρίου, με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχουν προσφύγει οι δυο δημοτικές παρατάξεις ορκίστηκε χθες το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τόσο ο κ. Αδάμ Παραδεισανός που επιλέχθηκε ως δήμαρχος της περιοχής μετά την έκπτωση του Παντελή Μουρτζανού από το αξίωμα του δημάρχου λόγω κωλύματος όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στ. Σημαντήρας, έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα το κάλο του τόπου τους και των κατοίκων του μακριά από έριδες και διχόνοιες.
Ειδικότερα, ο κ. Παραδεισανός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ορκωμοσία ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι εφαρμόζοντας το πρόγραμμα που έχουμε υποσχεθεί στον Αμαριώτικο λαό τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι εποικοδομητικά και μετά από πέντε χρόνια ο Δήμος Αμαρίου θα είναι εντελώς διαφορετικός. Έχουμε πει ότι θα καθιερώσουμε ένα νέο ήθος κοινωνικής συνοχής, η οποία διερράγη με τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, οπότε σε μένα μένει η ευθύνη για αποκατάσταση της συνοχής. Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι να προσπαθήσουμε να σεβαστούμε το Αμαριώτικο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον που σημαίνει ότι το φυσικό περιβάλλον θα βελτιωθεί, επίσης σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκονται θέματα ποιότητας και σεβασμού φυσικών πόρων. Θα επιδιώξουμε βιώσιμη ανάπτυξη βασισμένη στις αρχές της αειφορίας για ένα περιβάλλον που θα είναι καλύτερο για τις επόμενες γενιές».
Από την πλευρά του κ. Στ. Σημαντήρα ανέφερε: «Ως απερχόμενη δημοτική αρχή και ως απερχόμενος δήμαρχος εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Όσον μας αφορά θα είμαστε δίπλα τους κάθε φορά που θα ζητήσουν τη γνώμη και τη βοήθειά μας και πιστεύω ότι μέσα από διαδικασίες Δημοτικού Συμβουλίου θα προκύψει το καλύτερο για ολόκληρο το Αμάρι. Πιστεύω ότι τους παραδίδουμε μια καλή προίκα έργων και εκτελουμένων και προγραμματισμένων για εκτέλεση. Θεωρώ ότι μαζί με αυτή την προίκα πρέπει να γίνει ένας προγραμματισμός για το καινούριο ΕΣΠΑ, όπου ο Δήμος Αμαρίου στην απορροφητικότητα κονδυλίων να βρίσκεται στην θέση όπως και σήμερα πρωτοπόρος ανάμεσα στους δήμους της Κρήτης. Το Αμάρι είναι μικρό, μας χρειάζεται όλους και με διαφάνεια, με τήρηση νομιμότητας πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί».
Στο περιθώριο της χθεσινής ορκωμοσίας ο κ. Μουρτζανός που εξέπεσε του αξιώματός του λόγω κωλύματος ανέφερε: «Σήμερα πράγματι ξεκινά η νέα πορεία για το Αμάρι. Παρά τον ανηλεή πόλεμο που δεχτήκαμε την προεκλογική περίοδο όσο και τις δικαστικές διαμάχες που ήρθαν η νέα πορεία ξεκινά. Η νέα πορεία που όπως έχω πει σε όλους τους Αμαριώτες θα είναι δυναμική, θα είναι δημιουργική, θα είναι αναπτυξιακή. Καλώ όλες τις Αμαριώτισσες και όλους τους Αμαριώτες να μείνουν μακριά από τις δικαστικές διαμάχες, να σταθούν δίπλα σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που θα έχουν και ρόλο και θέση στη νέα διοίκηση του Αμαρίου αλλά θα έχουν λόγο και οι πολίτες για να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας. Οι παλιές δημοτικές αρχές έκαναν πιστεύω ότι μπορούσαν, εμείς μπορούμε να κάνουμε το εκτόπισμα να φέρουμε στο Αμάρι την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη».
Αναφερόμενος στην δικαστική διαμάχη ο κ. Μουρτζανός τόνισε: «Εμείς θεωρούμε ότι η απόφαση είναι άδικη -προσωπικά μου προκάλεσε έκπληξη. Η υποστηρικτική μας γραμμή έχει εμπλουτιστεί με γνωμοδοτήσεις γνωστών συνταγματολόγων ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα στο πρόσωπό μου. Ανεξάρτητα όμως από αυτό εμάς μας απασχολεί το κάλο του Αμαρίου. Είτε ο κ. Παραδεισανός είναι δήμαρχος είτε εγώ μας απασχολεί το καλό του Αμαρίου».
Κληθείς να σχολιάσει την προσφυγή που εκκρεμεί από την πλευρά του κ. Σημαντήρας είπε: «Εκτιμούμε ότι εντός διμήνου θα ξεκαθαρίσει το θέμα με τις προσφυγές. Εμείς ούτε επιδιώκαμε ούτε επιδιώκουμε τίποτα περισσότερο από την τήρηση νομιμότητας. Αυτό ήδη έχει φανεί από την πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων. Δεν έχουμε ούτε προσκόλληση στις καρέκλες ούτε εξουσιομανία, απλώς ισχυριζόμαστε και επιμένουμε τα δικαστήρια τελικά να εφαρμόσουν τους νόμους».

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook