Το πρωί της Τετάρτης έγινε στο Δημαρχείο Σπηλίου η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Δήμου Αγίου Βασιλείου με δήμαρχο τον Γιάννη Ταταράκη.
Στην τελετή παρέστησαν, ο βουλευτής Ν.Δ. του νομού Γιάννης Κεφαλογιάννης, η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης, καθώς και μεγάλος αριθμός δημοτών της περιοχής. Όλοι τους ευχήθηκαν καλή πενταετή θητεία στον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Γιάννης Ταταράκης στη σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε τους συνδημότες του που τον στήριξαν και τον εξέλεξαν ξανά δήμαρχο με την ψήφο τους, ενώ το μήνυμά του προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες, ανεξάρτητα εάν ψήφισαν ή όχι τον συνδυασμό του, ήταν μήνυμα ενότητας και κοινού αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου και το καλό της περιοχής.
«Από την ημέρα των εκλογών έχουν περάσει τρεις μήνες. Όπως είχαμε δεσμευθεί, αξιοποιήσαμε δημιουργικά και παραγωγικά αυτό το χρονικό διάστημα. Προετοιμαζόμαστε, ιεραρχούμε, σχεδιάζουμε τα πρώτα μας βήματα. Ενημερωνόμαστε και οργανωνόμαστε. Κυρίως όμως, προβληματιζόμαστε δημιουργικά για το πώς θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών, γρήγορα και αποτελεσματικά» ανέφερε ο κ. Ταταράκης, ενώ δεσμεύτηκε απέναντι των δημοτών του ότι θα εργαστεί σκληρά για το καλό του τόπου: «Θα δουλέψουμε μεθοδικά και συγκροτημένα για να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και ισχυρό δήμο που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες. Θα σχεδιάζει, θα διεκδικεί, θα παρεμβαίνει αποτελεσματικά, θα υλοποιεί και θα στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στον δημότη, ο οποίος θέλει να νιώθει ισχυρή την παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να αισθάνεται ασφάλεια μέσα στο Δήμο, ο οποίος θα αντιμετωπίζει με επιτυχία την καθημερινότητά του αλλά και θα του δίνει προοπτική για το μέλλον του. Να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Όλο αυτό το διάστημα δουλεύουμε πυρετωδώς και είμαστε λοιπόν πανέτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή το στρατηγικό μας σχεδιασμό και κυρίως τη δημιουργική μας πρόθεση» είπε.
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής αρχής αμέσως μόλις αναλάβει καθήκοντα, τις συνόψισε ως εξής:
1. Χρηστή οικονομική διαχείριση, αξιοκρατία και διαφάνεια παντού.
2. Αποτελεσματική Διοικητική Εξυπηρέτηση και αντιμετώπιση καθημερινότητας του δημότη.
3. Κοινωνική ευαισθησία και στήριξη με κάθε μέσο των ευπαθών ομάδων.
4. Η στήριξη του Τουρισμού, της ανάπτυξης του Πρωτογενή τομέα και της Επιχειρηματικότητας.
5. Η ανάπτυξη προγράμματος Τεχνικών Έργων και δράσεων, που θα αλλάζουν την εικόνα του Δήμου μας και θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της Καθημερινότητας και της Καθαριότητας.
6. Ο Προγραμματισμός και ο Συντονισμός, στο σχεδιασμό του Δήμου για τα έργα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και η αναζήτηση εναλλακτικών πόρων χρηματοδότησης έργων και δράσεων του Δήμου.
7. Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Τοπικών Κοινοτήτων είναι απαράβατος κανόνας και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, τόσο για τις οργανωτικές δομές όσο και για τα μικρά και τα μεγάλα έργα του Δήμου, καθώς και για τις κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες υποδομές.
Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι ανοιχτή για όλους του πολίτες, ενώ έτεινε χέρι συνεργασίας στην αντιπολίτευση του δήμου λέγοντας:« Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι μέσα στο Δ.Σ. δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά συναγωνιστές στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε γόνιμη συνεργασία σύνθεσης απόψεων, καλόπιστη κριτική και καθαρές θέσεις με επιχειρήματα. Η Δημοτική Αρχή περιμένει τις δημιουργικές προτάσεις της Αντιπολίτευσης, για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι προσωπικές αντιπαλότητες και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι όμως επιτακτική η ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις µας και για έναν ακόμη λόγο: Αυτοδιοίκηση και κοινωνία βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της χειρότερης οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης αξιών που γνώρισε η μεταπολεμική Ελλάδα. Στις δύσκολες όμως μέρες που περνάμε η δική µας βούληση δεν αρκεί από μόνη της. Αυτό που χρειάζεται περισσότερο απ\’ όλα είναι η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η συστράτευση όλων πέρα και πάνω από κόμματα, παρατάξεις και προσωπικές στρατηγικές. Η οικονομική κρίση είναι μια πραγματικότητα με επιπτώσεις τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και τον κοινωνικό ιστό. Όλοι δοκιμαζόμαστε από την ένταση των συνεπειών της. Όλοι αντιμετωπίζουμε, και κυρίως οι ασθενέστεροι, μια νέα καθημερινότητα, εντελώς διαφορετική και βέβαια, πιο δύσκολη. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα, να τα βλέπουμε κατάματα και να τα αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Σ\’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Κοινός µας αντίπαλος είναι τα προβλήματα. Κοινός µας στόχος είναι η επίλυσή τους. Θέλουμε αρωγούς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους όχι μόνο με ιδέες και προτάσεις αλλά και συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τις οποίες σαν δήμαρχος θα κατανείμω ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης που ανήκουν, αφού πιστεύω ότι όλοι έχουμε κοινό στόχο που είναι η πρόοδος του τόπου μας. Επιβεβλημένη επίσης θεωρούμε τη συνεργασία όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του Δήμου μας για την προώθηση μείζονος σημασίας θεμάτων. Επιζητούμε το διάλογο και θέλουμε εποικοδομητικές προτάσεις γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον του Αη Βασίλη».
Ο κ. Ταταράκης, κατέληξε την ομιλία του λέγοντας:
«Σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους, την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., την αιρετή Περιφέρεια, τα άλλα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, το υπουργείο Εσωτερικών και τα συναρμόδια Υπουργεία, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι όλοι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο με συλλογικές αξίες και με νέες δυνατότητες, με σκληρή δουλειά, ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Από σήμερα κιόλας πορευόμαστε όλοι μαζί, με όλους τους Δημότες. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς περιχαρακώσεις. Χωρίς μικροκομματικές αγκυλώσεις. Χωρίς ξεπερασμένες αντιλήψεις. Το εγχείρημα που εκφράστηκε και από το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο μας εκφράζει τις προσδοκίες όλων των Δημοτών για την αναμόρφωση της Αυτοδιοίκησης μέσα από ένα σχήμα που ενσωματώνει κοινές αρχές, αξίες και οράματα. Έχουμε επίγνωση των σοβαρών δυσκολιών, ιδιαίτερα της κρίσιμης συγκυρίας την οποία διανύουμε. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της νέας διαδρομής, η οποία αρχίζει σήμερα, όλοι μας θα είμαστε περήφανοι που υπηρετήσαμε τους πολίτες, προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα αλλά και στην καθημερινότητα. Είμαι επίσης βέβαιος ότι όλοι μας σήμερα επικυρώνουμε τη δέσμευσή μας να τιμήσουμε στο ακέραιο την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, όχι για τις επόμενες εκλογές αλλά για τις επόμενες γενιές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook