ται αυτήν την ώρα η ηρωική επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη, στον Ιερό Ναό της Θυμιανής Παναγιάς στα Σφακιά.

Παράλληλα, γίνονται και τα εγκαίνια του πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Σφακίων το οποίο ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως από τον Δήμο Σφακίων με τη βοήθεια της «Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών», χορηγίες εταιρειών και κατοίκων, και την εθελοντική εργασία πολλών Σφακιανών.

Το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον δήμο Σφακίων έχει ως εξής : 

08.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Θυμιανής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης – Συβρίτου & Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου.

10.30 π.μ. - Δοξολογία 
- Επιμνημόσυνη Δέηση.
- Χαιρετισμός Διοργανωτών.
- Ομιλία από τον κ. Στυλιανό Χιωτάκη, Καθηγητή, Αναπληρωτή Πρόεδρο & Διευθυντή του Μεταπτυχιακού στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
- Κατάθεση στεφάνων 
- Τήρηση ενός λεπτού σιγή.
- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
- Ριζίτικο τραγούδι από τον σύλλογο «Χρυσόθεμις».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του «Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σφακίων», στη Χώρα Σφακίων, το οποίο ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως
από τον Δήμο Σφακίων με τη βοήθεια της «Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών», χορηγίες εταιρειών και κατοίκων, και την εθελοντική εργασία πολλών Σφακιανών.

 Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει μικρή εκδήλωση στο προαύλιο χώρο του Ιατρείου με τη συμμετοχή του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου
«ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ» και στη συνέχεια φιλοξενία από το Δήμο Σφακίων.

Για την Ιστορία να πούμε οτι:

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη επανάσταση του Δασκαλογιάννη και λίγους μήνες μετά την κήρυξη της επανάστασης κατά του Οθωμανικού ζυγού, στις 29 Μαΐου του 1821 στη Μονή της Παναγιάς της Θυμιανής στα Σφακιά συγκεντρώνονται όλοι οι οπλαρχηγοί της Κρήτης και συγκαλώντας την επαναστατική συνέλευση των Κρητών κηρύσσουν την επανάσταση της Κρήτης κατά της Οθωμανικής δυναστείας.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της σημερινής επετείου:Flashnews.gr