Από καρδιακή προσβολή πέθανε ο γερμανός επιχειρηματίας Κλάους Ζαπφ,  ο οποίος ήταν διάσημος κυρίως διότι, αν και εκατομμυριούχος, ζούσε με ελάχιστα χρήματα.

Γεννημένος το 1952, ο Ζαπφ, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες μετακομίσεων στην Ευρώπη, της Zapf Umzuge, παρά τη τεράστια περιουσία του, ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα ζώντας απλά καλύπτοντας μόνο τις βασικές δαπάνες διαβίωσης.Σύμφωνα με το BBC, έβγαινε στους δρόμους τα βράδια και συνέλεγε άδεια ανακυκλώσιμα μπουκάλια με σκοπό να πάρει το αντίτιμο για την επιστροφή τους. Ψώνιζε από φθηνά σουπερμάρκετ και όποιος τον αντίκριζε δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο με ατομική περιουσία 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσο για την εταιρία του, καθώς δεν έβγαλε ποτέ δίπλωμα οδήγησης, βασιζόταν σε άλλους για την οδήγηση των φορτηγών που έκαναν τις μεταφορές, ενώ συχνά ο ίδιος συνέπραττε στο κουβάλημα των επίπλων.

Να σημειωθεί ότι χρέωνε περισσότερα τους πελάτες στις ακριβές συνοικίες του Βερολίνου και λιγότερο στις φθηνές, ενώ μοίραζε στους υπαλλήλους τα περισσότερα από τα κέρδη, ενώ οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του ξεπερνούν τους 600.

newsit.gr