Για κακοποίηση των έξι σκυλιών του συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Καβάλα 58χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ζώων συντροφιάς.

Συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα, αστυνομικοί, έπειτα από καταγγελία, εντόπισαν στο διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζε ο 58χρονος, έξι σκυλιά σε κατάσταση υποσιτισμού και αφυδάτωσης.

Ο δράστης είχε εγκαταλείψει τα σκυλιά, κλειδωμένα στο διαμέρισμα, τουλάχιστον προ 15νθημέρου, χωρίς τροφή και νερό, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Τα έξι σκυλιά παρελήφθησαν από το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας προκειμένου να τους παρασχεθεί κτηνιατρική περίθαλψη και φιλοξενία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμός, κάψιμο, ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook