Το κρυσφήγετο των ληστών του Διστόμου αναζητούν μεταξύ Ξυλοκάστρου, Ναυπλίου και Κορίνθου άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Οι αστυνομικοί, προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το δρομολόγιο των δραστών από το Λουτρό Ξυλοκάστρου και όλες τις πιθανές διαδρομές που ακολούθησαν προκειμένου να φθάσουν στο οίκημα που βρήκαν καταφύγιο αλλά και έκρυψαν τα δύο αυτοκίνητα, ένα λευκό και ένα κόκκινο, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Για το δεκάμετρο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν, ήδη έχει διαπιστωθεί ότι είχε κλαπεί πριν από δυο χρόνια από την Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι η κλοπή έγινε λίγο μετά την απόδραση Μαζιώτη – Ρούπα και δεν αποκλείουν σύνδεση της ληστείας με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι αρχές ερευνούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας ενώ στο φως έρχονται καταθέσεις και μαρτυρίες των υπαλλήλων της τράπεζας, πελατών και αυτοπτών μαρτύρων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες κατά τη διάρκεια της ληστείας προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους πελάτες, λέγοντάς τους πως δεν πρόκειται να τους πειράξουν και προσπαθώντας να τους πείσουν πως «δεν κάνουν κάτι κακό, δεν κλέβουν χρήματα πολιτών αλλά την τράπεζα».

Δεν ήταν το ίδιο ευγενικοί με την διευθύντρια της τράπεζας, στην οποία- σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες- έδιναν εντολές με επιτακτικό ύφος.

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι οι δράστες παρακολουθούσαν την περιοχή για πολύ καιρό και γνώριζαν ότι δεν υπήρχε στην περιοχή σκάφος του Λιμενικού καθώς είχε καθηλωθεί λόγω βλάβης, ενώ πιθανολογείται πως γνώριζαν και το γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες η τράπεζα δεν διέθετε πόρτα ασφαλείας.

Την ώρα της ληστείας πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε δημοσίευμά του το skai.gr, μεγάλο μέρος της αστυνομικής δύναμης της περιοχής περιφρουρούσε συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες της ληστείας φέρονται να είχαν πληροφόρηση ότι στα ταμεία του υποκαταστήματός τη συγκεκριμένη ημέρα υπήρχαν περισσότερα από 300 χιλιάδες ευρώ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook