Γενετικό υλικό του Γιώργου Πετρακάκου υπαρχηγού της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και στενού συνεργάτη του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να ταυτοποίησαν οι αρχές στο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των ληστών της τράπεζας στο Δίστομο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες φέρονται να αναγνώρισαν τον Πετρακάκο αλλά και έναν ακόμη 44χρονο για τον οποίο φέρεται να υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι συμμετείχε σε άλλες ληστείες που είχε διαπράξει ο Μαζιώτης στην Πελοπόννησο.

Σημειώνεται πως η αστυνομία διαπίστωσε πως το δεκάμετρο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή, είχε κλαπεί πριν από δυο χρόνια από την Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι η κλοπή έγινε λίγο μετά την απόδραση Μαζιώτη – Ρούπα.

Οι αρχές ερευνούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας ενώ στο φως έρχονται καταθέσεις και μαρτυρίες των υπαλλήλων της τράπεζας, πελατών και αυτοπτών μαρτύρων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες κατά τη διάρκεια της ληστείας προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους πελάτες, λέγοντάς τους πως δεν πρόκειται να τους πειράξουν και προσπαθώντας να τους πείσουν πως «δεν κάνουν κάτι κακό, δεν κλέβουν χρήματα πολιτών αλλά την τράπεζα».

Δεν ήταν το ίδιο ευγενικοί με την διευθύντρια της τράπεζας, στην οποία- σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες- έδιναν εντολές με επιτακτικό ύφος.

newpost.gr