Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, ο Jean-Marc Gales, CEO της Lotus έχει εκπονήσει σχέδιο για την επανάκαμψη της εταιρείας με τη δημιουργία νέων μοντέλων που θα εισέλθουν δυναμικά στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων.
Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να λανσάρει δύο νέα μοντέλα, ένα μεγάλο crossover και ένα sedan.

Σχετικά με τα νέα μοντέλα της Lotus δεν έχει διαρρεύσει κάτι, όμως αξίζει να θυμηθούμε ότι λίγα χρόνια πριν η εταιρεία είχε αποκαλύψει δύο πρωτότυπα μοντέλα, το crossover APX και το τετράπορτο coupe Eterne, τα οποία -κατά τις φήμες- θα αποτελέσουν τη βάση για τα αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής.

Σημειωτέον ότι το APX concept ήταν ένα 5+2 θέσεων τετρακίνητο crossover που πατούσε σε πλατφόρμα από αλουμίνιο και τροφοδοτούνταν από έναν V6 κινητήρα με απόδοση 300 ίππους.

Μάλιστα, χάρη στο μικρό του βάρος των 1.570 κιλών μπορούσε να ολοκληρώσει -πάντα κατά τη Lotus- τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δλ. και να αγγίξει την τελική των 250 χλμ./ώρα.

\"\"

\"\"

Όσον αφορά τώρα το τετράθυρο coupe Eterne, είχε παρουσιαστεί στο Παρίσι και τότε είχε αναφερθεί από την εταιρεία ότι το μοντέλο παραγωγής θα λανσαριστεί μέσα στο 2015.

Το κύριο χαρακτηριστικό του εν λόγω sedan μοντέλου ήταν ο 5λιτρος V8 κινητήρας με απόδοση 620 PS και 720 Nm ροπής, ενώ οι άνθρωποι της Lotus τόνιζαν ότι το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και σε υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει και το γνωστό σύστημα ανάκτησης ενέργειας KERS από τη F1.

\"\"

\"\"

Πηγή: autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook