Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναμένει πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα ανακάμψει έπειτα από ένα ασθενές δεύτερο τρίμηνο και πιστεύει πως η ανάπτυξη μπορεί ακόμη και να υπερβεί τις τρέχουσες προβλέψεις της κυβέρνησης για 1,8% τη φετινή χρονιά, αναφέρει σήμερα το περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ».
«Υπάρχει πιθανότητα για οικονομικές εξελίξεις πιο ευνοϊκές από το αναμενόμενο, ιδιαίτερα στην εγχώρια πλευρά», αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου το οποίο επικαλείται το περιοδικό.
Το σενάριο αυτό βασίζεται στην πιθανότητα ότι η αγορά εργασίας και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών θα είναι ισχυρότερες απ\’ ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως.
Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,2% κατά το δεύτερο τρίμηνο και η Στατιστική Υπηρεσία έριξε σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη στο ασθενέστερο εξωτερικό εμπόριο. Η αβεβαιότητα σχετικά με τους κινδύνους από την κρίση στην Ουκρανία και τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή έχει κάνει μερικούς οικονομολόγους πιο επιφυλακτικούς.
Το έγγραφο που επικαλείται το «Ντερ Σπίγκελ» αναφέρει επίσης πως η ανάκαμψη της ευρωζώνης μπορεί να αποδειχθεί ισχυρότερη από το αναμενόμενο.
Η ουκρανική κρίση και «γεωπολιτικές εντάσεις» αναφέρονται ως κίνδυνοι για τη γερμανική οικονομία στο έγγραφο, αναφέρει το περιοδικό.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook