Η Πολεμική Αεροπορία κατά κύριο λόγο, αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό και ο Στρατός Ξηράς περνούν ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι στο Αιγαίο.

Τα καθημερινά και πάρα πολλά αιτήματα αερoδιακομιδών ασθενών και τραυματιών από τα νησιά του Αιγαίου ,έχουν εξαντλήσει προσωπικό και μέσα. 

Μέρες τώρα έχουμε επισημάνει οτι η “οικονομία” που έγινε υποτίθεται από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας, τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά στις συγχωνεύσεις και στα λουκέτα υπηρεσιών που εξυπηρετούσαν υγειονομικά νησιά του Αιγαίου μας έχει κοστίσει πανάκριβα.

Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΓΕΑ. Ακόμη τα στοιχεία του Αυγούστου δεν έχουν συμπεριληφθεί στον πίνακα αλλά μόνο ο Ιούλιος -όπως και ο περυσινός- δείχνει πολλά. Αν αναλογιστούμε ότι κάθε ώρα πτήσης ενός Super Puma , κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ είναι κατανοητό γιατί υποστηρίζουμε ότι πολλά πράγματα που έχουν σχέση με τις υγειονομικές υπηρεσίες σε νησιά του Αιγαίου πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα.


Σε καμία περίπτωση δεν υποστηριζουμε ότι οι ΕΔ πρέπει να αποσυρθούν από τις αποστολές αεροδιακομιδών στο Αιγαίο. Όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα αναλάβουν αυτές μόνες τους να βγάλουν και σ΄ αυτό το θέμα “το φίδι από την τρύπα”. Κάποια στιγμή θα πρέπει ο καθένας να κάνει τη δουλειά του όπως προβλέπεται. Γιατί θα πρέπει να θυμήσουμε ότι δεν έγινε “πάρτυ” μόνο στο χώρο της άμυνας τις “εποχές της ευμάρειας”. Έγινε πολύ μεγαλύτερο γλέντι στο χώρο της υγείας και γι΄ αυτό είναι ακατανόητο (:) πως με τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που είχαν διακινηθεί -πολλά περισσότερα από το χώρο της άμυνας- κανείς δεν φρόντισε να δημιουργήσει τον μηχανισμό εκείνο που θα διαχειρίζονταν το σημαντικό θέμα των αεροσιακομιδών. Λεπτομέρειες θα πείτε.

Η ουσία είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί . Όχι μόνο για τα λεφτα που μας κοστίζει αλλά και για την καταπόνηση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων των ΕΔ. 


onalert.gr