Η Ελλάδα εξήλθε από την ύφεση κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, εκτιμά η Bank of America Merrill Lynch και προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και σε ετήσια βάση, κατά το τρίτο τρίμηνο.
Ωστόσο, τονίζει ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο των τιμών παραμένουν ανησυχητικές, με τον εναρμονισμένο πληθωρισμό να μειώνεται κατά 0,8% τον Ιούλιο και τον αποπληθωριστή του ΑΕΠ να εμφανίζει συρρίκνωση άνω του 2% στο δεύτερο τρίμηνο. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν μία πιθανή απειλή για τα φορολογικά έσοδα, σημειώνει.
Η Bank of America Merrill Lynch διαπιστώνει αυξημένους κινδύνους για την ελληνική οικονομία και εκτιμά ότι οι θετικές εκπλήξεις που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να συνεχιστούν.
Η εξασθένηση της ρωσικής οικονομίας και τα αντίποινα της Μόσχας προς τη Δύση αποτελούν βαρίδι για τον ελληνικό τουρισμό (την ώρα που οι Ρώσοι τουρίστες ευθύνονται για σημαντικό μέρος της αύξησης των τουριστικών εσόδων της Ελλάδας) αλλά και τον αγροτικό τομέα.
Την ίδια στιγμή, με την εσωτερική ζήτηση να παραμένει αδύναμη, ο οίκος προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εμφανίζει υψηλή εξάρτηση από την εξωτερική ζήτηση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει κινδύνους, στην περίπτωση που η υπόλοιπη Ευρωζώνη επιβραδύνει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook