Η κοινωνία των Σφακίων \”μίλησε\”..!

Με τον προσωπικό μόχθο και ζήλο των Σφακιανών εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου το Πολυδύναμο περιφερειακό  Ιατρείο των Σφακίων

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης \”είμαστε στην ευτυχή θέση να εγκαινιάζουμε το Πολυδύναμο περιφερειακό  Ιατρείο των Σφακίων\”. Όπως δήλωσε ο κ. Πολάκης ο οργανισμός του ιατρείου υπάρχει από το 2004, ενώ κτιριακά δεν υφίστατο παρά ένα ερείπιο που είχε κτίσει η Χούντα από το 1969, και με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ένωση Απανταχού Σφακιανών  αλλά και με δική μας πρωτοβουλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας καταφέραμε να ανακατασκευάσουμε και να εξοπλίσουμε πλήρως ένα μικρό κέντρο υγείας ουσιαστικά με ένα εξοπλισμό που σίγουρα θα τον ζήλευαν πολλά άλλα κέντρα υγείας, ακόμα και μικρά επαρχιακά νοσοκομεία.\”

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πολυδύναμο ιατρείο περιλαμβάνει Ακτινολογικό, πλήρως εξοπλισμένο βιοχημικό εργαστήριο, χειρουργείο, καρδιολογικό, εξοπλισμό για ορθοπεδικό, εξοπλισμό για ουρολογικό , υπέρηχο.

Όπως είπε ο δήμαρχος Σφακίων το ιατρείο θα λειτουργήσει αρχικά με γιατρούς και νοσηλεύτρια που θα καλύψει οικονομικά  ο δήμος, ενώ άμεσα θα προκηρυχτούν και οι θέσεις των μόνιμων ιατρών.

Αξίζει πάντως να τονισθεί οτι πέραν των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν για την αγορά του ιατρικού εξοπλισμού, υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση του κόσμου της περιοχής και πολύ μεγάλη προσφορά εθελοντικής εργασίας.

Όπως σημείωσε ο κ,  Πολάκης υπήρξαν Σφακιανοί που έβαλαν πλακάκια, σοβάδες, παράθυρα,  και \”πλέον και από τη στιγμή που φτιάξαμε το ιατρείο και το ελληνικό δημόσιο δεν έδωσε ούτε μια δραχμή, απαιτούμε να γίνει η προκήρυξη των θέσεων για ιατρικό, νοσηλευτικό και όλου του άλλου απαραίτητου προσωπικού.. \” Εδώ, σημείωσε ο κ. Πολάκης ¨δεν μπορεί να ισχύσει το 5 προς 1 καθώς δεν υπάρχει ούτε το 5 ούτε το 1.  Δεν υπάρχει κανείς. Οι πρώτοι που θα ξεκινήσουν με τη στήριξη του δήμου και την κάλυψη του νοσοκομείου. Απαιτούμε πλέον η πολιτεία να βάλει το χέρι στην τσέπη και να διορίσει το απαιτούμενο προσωπικό και να στηρίξει τη λειτουργία του κέντρου που θα δώσει λύση όχι μόνο στις ανάγκες του κόσμου, αλλά θα καλύψει και τις ανάγκες του τουριστικού ρεύματος των Σφακίων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook