Τελευταία ενημέρωση 12:30

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πεζοπορία απο το Λουτρό στην Ανώπολη Σφακίων για ένα ζευγάρι Γάλλων 62 και 64 ετών.

Μετά την ανέυρεση της 62χρονης Γαλλίδας νεκρής χθές το πρωί, σήμερα στις 7:15 το πρωί, ομάδα διασωστών της 3ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής της ομάδας τον πυραγό κ.Ευάγγελο Παρασύρη, εντόπισε νεκρό και τον 64χρονο σύζυγό της.
Ο άντρας βρέθηκε πεσμένος σε ένα εκκλησάκι της περιοχής (Αγ.Αικατερίνης) και σε απόσταση περίπου 700 μέτρων απο το σημείο όπου το πρωί της Κυριακής βρέθηκε νεκρή η σύζυγός του.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 64χρονος βρέθηκε καθισμένος, ακουμπώντας σε μια πέτρα, κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο έχοντας μπροστά του και ένα χαρτί με τηλέφωνα του καταλύματος στο οποίο διέμενε.

Προφανώς αισθάνθηκε αδιαθεσία ή εξάντληση και προσπάθησε να επικοινωνήσει για βοήθεια. Όμως δεν πρόλαβε και άφησε την τελευταία του πνοή στο ξωκκλήσι της Αγ.Αικατερίνης.

Η εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν τον θάνατο των δύο Γάλλων αναμένεται να προκύψει απο την νεκροψία-νεκροτομή.


Το χρονικό της τραγωδίας

\"\"

(Στον κύκλο βλέπετε το εκκλησάκι της Αγ.Αικατερίνης και το σημείο όπου συνέβη η τραγωδία)

Το πρωί της Πατασκευής 22 Αυγούστου ένα ζευγάρι Γάλλων 62 και 64 ετών αναχωρούν απο το κατάλυμμα στο οποίο διέμεναν στο παραλιακό Λουτρό Σφακίων, με σκοπό να περπατήσουν σε μονοπάτι που οδηγεί στην ορεινή Ανώπολη.

Όμως το βράδυ της Παρασκευής δεν επέστρεψαν και κάποια στιγμή αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, ο ιδιοκτήτης του καταλύμματος ενημέρωσε τις αρχές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές και οργανώθηκε η επιχείρηση ανεύρεσης των αγνοούμενων, η οποία ξεκίνησε απο τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 6 άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής της ομάδας τον πυραγό κ.Ευάγγελο Παρασύρη, 8 διασώστες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας απο Χανιά και Βρύσες, 8 αστυνομικοί των ΤΑΕ και 6 της ΟΠΚΕ, εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού καθώς και πέντε ντόπιοι που γνωρίζουν τα μονοπάτια και τα \”μυστικά\” της περιοχής.

Ο γενικός συντονισμός των ομάδων έρευνας και διάσωσης γινόταν απο τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ.Ανδρέα Δασκαλάκη.

Στις 11 το πρωί της Κυριακής βρέθηκε νεκρή η 62χρονη Γαλλίδα σε απόσταση περίπου 400 μέτρων απο το ορειβατικό μονοπάτι Ε4. Είχε τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα που υποδηλώνουν πως η άτυχη γυναίκα είχε πέσει.

ΟΙ έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι που νύχτωσε και επαναλήφθηκαν σήμερα το ξημέρωμα, οπότε βρέθηκε και η σορός του 64χρονου Γάλλου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διασωστών και οι δύο δεν ακολούθησαν το κανονικό μονοπάτι Ε4, αλλά ένα παράπλευρο. Μπροστά πήγαινε ο άντρας και ακολουθούσε απο απόσταση η γυναίκα.

Μάλλον κάποια στιγμή η 62χρονη παραπάτησε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο 64χρονος που προηγείτο, πιθανόν δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη στην σύζυγό του και συνέχισε φτάνοντας μέχρι το εκκλησάκι, όπου τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του και εξέπνευσε.

Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook