Αναστάτωση προκλήθηκε στα Ανώγεια, τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν μεγάλο φορτηγό αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στον Περιφερειακό δρόμο του χωριού, περίπου 100 μέτρα μακριά από το Κέντρο Υγείας, απειλώντας και κατοικημένες περιοχές.
Συγκεκριμένα περίπου στις 12.45 τα ξημερώματα σήμερα τα ξημερώματα, πυκνοί καπνοί έγιναν αντιληπτοί από τους χωριανούς που βρισκόντουσαν στις πλατείες και στα καφενεία του χωριού. Ένα φορτηγό αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες και καθώς ήταν παρκαρισμένο δίπλα σε κατοικημένη οικία ο ένοικος της που το αντιλήφθηκε άμεσα ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία.
Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε από το παρκαρισμένο αυτοκίνητο και καίγοντας ξερόχορτα ,απείλησε αρκετές οικίες του χωριού ενώ άρπαξε ολόκληρος ένας μικρός λόφος πάνω από τον Περιφερειακό δρόμο.
Δεκάδες Ανωγειανοί έσπευσαν αμέσως στο σημείο για να παράσχουν κάθε βοήθεια.
Άμεση πάντως ήταν και η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Παρά την απόσταση, μόλις στην μια και πέντε, 20 λεπτά μετά το περιστατικό το πρώτο πυροσβεστικό όχημα έφτασε από το γειτονικό χωριό Γαράζο. Οι πυροσβέστες περιόρισαν την φωτιά μην αφήνοντας την να επεκταθεί περαιτέρω και στις 1 και είκοσι πέντε έφτασε και δεύτερο πυροσβεστικό όχημα από το Πέραμα.
Η φωτιά περιορίστηκε και γύρω στις 2 τα ξημερώματα έσβησε, σώζοντας οικίες αλλά και αιγοπρόβατα που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το ένα πυροσβεστικό όχημα παρέμεινε στο σημείο υπό το φόβο αναζωπύρωσης.
Εμπειρογνώμονας της Πυροσβεστικής υπηρεσίας πραγματοποίησε έρευνα για να ανακαλυφθούν οι λόγοι της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τη φωτιά στο φορτηγό όχημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook