Τις πρώτες επίσημες απαντήσεις τους για το τι συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης θα δώσουν σήμερα στον ανακριτή της Καλαμάτας οι δύο 18χρονοι που ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν τον 26χρονο Κωνσταντίνο Σγούρο και τον 25χρονο Γιάννη Κομμάτη. 

Ο ανακριτής θα επιχειρήσει να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την περιοχή επιχειρώντας να αποσαφηνίσει τα κίνητρα και τις αιτίες που έκαναν δύο 18χρονους να σηκώσουν όπλο και να πυροβολήσουν κατά δύο ελάχιστα μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις προανακριτικές απολογίες των δύο δραστών, πυρ φαίνεται να άνοιξε ο Νίκος Μοσχανδρέου όταν είδε τα δύο θύματα να έχουν βάλει στη μέση τον φίλο του και να πηγαίνουν προς το σημείο όπου υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο-δέλεαρ για τη μοιραία συνάντηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας. Όσο για την αντίδρασή τους μετά το φονικό: «Ημασταν φοβισμένοι και τρέμαμε, ενώ ο Παναγιώτης έκανε εμετό. Από την τρομάρα μας δεν πλησιάζαμε προς το σημείο τους». 

Απαντώντας στο τι ήταν αυτό που τους έκανε να πάνε οπλισμένοι σε ένα ραντεβού όπου υποτίθεται ότι στόχος ήταν να ξεκαθαρίσουν το θέμα με την παρτίδα αναβολικών αξίας μόλις 800 ευρώ που δεν είχε παραδοθεί, ο Μοσχανδρέου το αποδίδει στο ότι ο Σγούρος σε μεταξύ τους συζητήσεις είχε επικαλεστεί ότι είχε στην κατοχή του δύο όπλα, ένα πιστόλι Glock και ένα περίστροφο Smith & Wesson.

Συγκλονίζει, τέλος, η περιγραφή του 18χρονου Νίκου για το πώς εξαφάνισαν τα πτώματα με τον Παναγιώτη Μήτσο: «Σύραμε το ένα πτώμα για να το πάμε πιο πάνω και να το πετάξουμε, αλλά επειδή δεν μας άρεσε το σημείο γυρίσαμε πίσω και βάλαμε τα δύο πτώματα στην καρότσα του αγροτικού. Ψάχναμε να βρούμε ένα σημείο προς τη Μάνη για να τους πετάξουμε, όπως κι έγινε. Πήγαμε στο σπίτι μου στη Φιλοθέη και παρκάραμε απ’ έξω. Εκεί, με το λάστιχο της βρύσης πλύναμε την καρότσα και πετάξαμε κάποια πράγματα δικά τους και δικά μας ρούχα που είχαν λερωθεί σε κάδο σκουπιδιών και την άλλη μέρα πετάξαμε τα τσαντάκια τους σε άλλο κάδο εκεί δίπλα».