Πτώση η οποία αγγίζει και το 50% σε σχέση με το 2011 καταγράφουν οι τιμές των ακινήτων εντός της πόλης του Ηρακλείου, μία εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό στις τάξεις μεσιτών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον μεσιτικό κλάδο.

Σε περιοχές όπως τα Καμίνια, η Θέρισος και ο Μασταμπάς οι τιμές των ακινήτων την τελευταία τετραετία ακολουθούν πτωτική πορεία καθώς η ζήτηση είναι ελάχιστη.

Η υψηλή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιον που επιθυμεί να αγοράσει ακίνητο. Παρά την μείωση των τιμών οι καταναλωτές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αγοράσουν οικόπεδο ή κάποιο έτοιμο κτίσμα, καθώς όπως είναι φυσικό οι προτεραιότητες ελέω κρίσης έχουν αλλάξει και η αγορά ακινήτου στις μέρες μας είναι πολυτέλεια για την πλειονότητα των μικρομεσαίων νοικοκυριών.

Από την άλλη φρένο στα όνειρα των επίδοξων αγοραστών βάζει και η τακτική των τραπεζών οι οποίες πλέον χορηγούν με μεγάλη δυσκολία δάνεια για την αγορά ακινήτου. Οι κάνουλες έχουν κλείσει και οι καταναλωτές θα πρέπει να προχωρήσουν στην επένδυση που σχεδιάζουν από τις…. οικονομίες τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου ιδιοκτητών ακινήτων νομού Ηρακλείου Κώστα Αράπογλου, η μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται στις εξοχικές κατοικίες, στα οικόπεδα και στους επαγγελματικούς χώρους.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook