Ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεπλάκησαν με φάλαγγα τεθωρακισμένων των φιλορώσων ανταρτών κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, σύμφωνα με το Κίεβο, που κατηγόρησε τη Μόσχα ότι επιχειρεί να ανοίξει νέο μέτωπο στη σύγκρουση.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα γύρω από το Νοβοαζόφσκ.
Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις, υπό τον «μανδύα» των φιλορώσων ανταρτών, εισχώρησαν με δέκα τανκς και άλλα δύο τεθωρακισμένα στην νοτιο-ανατολική Ουκρανία, επιχειρώντας να ανοίξουν νέο μέτωπο στη σύγκρουση.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι η Μαριούπολη έχει αρκετές δυνάμεις για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση.

Καταδικάζει η Γερμανία την παρέλαση αιχμαλώτων

Το Βερολίνο καταδίκασε τη Δευτέρα τη δημόσια «παρέλαση» αιχμαλώτων που διοργάνωσαν οι αντάρτες στο Ντονέτσκ την Κυριακή.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, η επίμαχη παρέλαση πιθανότατα πρόκειται για έγκλημα πολέμου. 
Την Κυριακή, οι αντάρτες προχώρησαν σε επίδειξη αιχμαλώτων και τους οποίους την ώρα της «παρέλασης» αποκαλούσαν φασίστες. 
Η κίνηση ήρθε σε «απάντηση» στην στρατιωτική παρέλαση που διοργάνωσε το Κίεβο για την εθνική εορτή της Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook