Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης βρίσκονται 60 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λειτουργούν στο Κόσοβο για να διαπιστωθεί η σχέση τους με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ZERI, που εκδίδεται στην Πρίστινα, με εντολή της Γενικής Εισαγγελίας, διερευνώνται οι δραστηριότητες εξήντα ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Ιράν.

Στον φάκελο που συνέταξε η Εισαγγελία και δημοσιεύει η ίδια εφημερίδα, καταγράφεται πως κάποιες ΜΚΟ προσπαθούν να διεισδύσουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή, προωθώντας τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Μεταξύ των οργανώσεων που ερευνώνται είναι η \”Kosovo Aid and Development\”, που παρέχει άτοκα δάνεια σε άπορες οικογένειες, όπως επίσης ο πολιτιστικός σύλλογος \”Nektaria-HE\”, για τον οποίο εικάζεται ότι έχει στρατολογήσει τους περισσότερους τζιχαντιστές που πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ.

Στο Κόσοβο, από τις 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, συνελήφθησαν 43 άτομα, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλη των ισλαμικών οργανώσεων Al-Nusra και ISIS και πολέμησαν στο Ιράκ και τη Συρία.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook