Στο θέμα του ρωσικού εμπάργκο παρενέβη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε την Δευτέρα. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, με την οποία θα ζητείται η παρέμβασή προς την ρωσική κυβέρνηση, για να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση προς διευκόλυνση των ελλήνων παραγωγών, που πλήττονται από το εμπάργκο.

Στην σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στην Βουλή.

Επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος από την πλευρά της Εκκλησίας αναμένεται στην αυριανή συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, και ειδικά στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, έχουν αντιδράσει μητροπολίτες και συγκεκριμένα ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, στην οποία ανέφερε:

«Δεν το περιμέναμε ποτέ ότι στην πατρίδα μας την Ελλάδα θα συζητηθεί διά να εφαρμοστεί διά νόμου μία τέτοια στυγνή δικτατορία, η οποία θα μας απαγορεύει να ονομάσουμε τα \’σύκα-σύκα\’ και την \’σκάφη-σκάφη\’».

Επίσης, σημείωνε: «Στην επαρχία μου, την Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κληρικοί και λαϊκοί και απλός λαός (τσοπάνηδες και γεωργοί) είναι όλοι οργισμένοι εναντίον σας για το τόλμημά σας να προωθείτε ένα τέτοιο ελεεινό νομοσχέδιο ενάντιο προς την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook