Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα σήμερα το πρωί, ήδη 50η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ κατά της Χαμάς υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Οι δύο θάνατοι αυξάνουν σε 2.136 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 15 επιδρομές χθες τα μεσάνυχτα, ενώ ρουκέτες ερρίφθησαν νωρίς σήμερα προς το ισραηλινό έδαφος.
Μια από τις ρουκέτες καταστράφηκε από συστοιχία του συστήματος αναχαίτισης Σιδηρούς Θόλος στην περιοχή του Τελ Αβίβ.
Ανάμεσα στους στόχους που καταστράφηκαν από την ισραηλινή αεροπορία είναι δύο κτίρια, 16 και 14 ορόφων αντίστοιχα, στην πόλη της Γάζας. Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, το στρατιωτικό σκέλος τη Χαμάς, δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους ότι εκτόξευσαν μια «ρουκέτα προς τη Χάιφα», στο βόρειο Ισραήλ και \”τέσσερις στην περιοχή του Τελ Αβίβ\” σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς των δύο κτιρίων στη Γάζα.
Εξάλλου δύο ρουκέτες που ερρίφθησαν από το έδαφος του Λιβάνου έπεσαν χθες βράδυ στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.
Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά πυροβολικού προς την περιοχή του Λιβάνου απ\’ όπου εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες, οι οποίες δεν προκάλεσαν θύματα ή ζημιές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου επιβεβαίωσε τη ρίψη μιας ρουκέτας.
Είναι η τρίτη συνεχής ημέρα κατά την οποία το Ισραήλ αποτελεί στόχο ρουκετών που εκτοξεύονται από τον Λίβανο ή τη Συρία.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook