Διαθέσιμα με το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων BMP (Sensodrive) είναι πλέον τα νέα Citroen C3 & DS3, με το πρώτο να είναι εξοπλισμένο με ΕSP σε όλες τις εκδόσεις του.  
 
Το κιβώτιο «BMP» συνδυάζεται και στα δύο μοντέλα με τον τεχνολογικά προηγμένο κινητήρα 1.4VTi με τους 95 ίππους. Το κιβώτιο ταχυτήτων «BMP» διαθέτει 5 σχέσεις και συνδυάζει την οικονομία με την πρακτικότητα, αφού προσφέρει την άνεση οδήγησης ενός κλασικού αυτόματου κιβωτίου χωρίς όμως τα μειονεκτήματα του (αυξημένο βάρος, μεγαλύτερο κόστος συντήρησης και επισκευής, καθώς και αυξημένη κατανάλωση).

Στον οδηγό δίνεται η δυνατότητα είτε να επιλέγει μόνος του τη σχέση που επιθυμεί (σειριακή λειτουργία), είτε να αφήσει το κιβώτιο να επιλέγει αυτόματα την ιδανική σχέση ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες (αυτόματη λειτουργία). Εκτός από την αυξημένη ευκολία κίνησης –ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα– το κιβώτιο BMP συμβάλει σημαντικά και στην οικονομία καυσίμου με τις εκπομπές CO2 να είναι μειωμένες κατά 7γρμ./χλμ. σε κάθε περίπτωση.

\"\"

Το Citroën C3 διαθέτει πλέον στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP). Η ενεργητική ασφάλεια που διαθέτει το C3, χάρη και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα που έχει στο βασικό του εξοπλισμό (ABS με ηλεκτρονικό κατανεμητή πέδησης και σύστημα βοήθειας σε φρενάρισμα πανικού), συνεπικουρείται από το ESP. To Citroën C3 διατίθεται σε μία ευρεία γκάμα κινητήρων και επιπέδων εξοπλισμού από 1.100 κ.εκ και έως 120 ίππους, ενώ χαρακτηριστικό του αποτελεί το πανοραμικό παρμπρίζ Zenith.

\"\"
 
DS3
Εκδόσεις BMP
1.4 VTi 95hp Chic: 16.740 ευρώ
 
C3

Εκδόσεις BMP
1.4 VTi 95hp Attraction: 16.170 ευρώ
1.4 VTi 95hp Serie Speciale: 16.970ευρώ
1.4 VTi 95hp Exclusive: 18.200 ευρώ
 

4troxoi

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook