Δύο δημοσιογράφους επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε η ακροδεξιά ουκρανική οργάνωση Pravy Sector (Δεξιός Τομέας), τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε μάχες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι εν λόγω δημοσιογράφοι εργάζονται για εφημερίδα της (προσαρτημένης στη Ρωσία) ουκρανικής Κριμαίας και έκαναν ρεπορτάζ στην περιοχή, προσθέτοντας ότι θα απελευθερωθούν σύντομα.

«Επιβεβαιώνω ότι οι δημοσιογράφοι Γιεβγκένια Κορόλεβα και Μαξίμ Βασιλένκο συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας κοντά στο Ντονέτσκ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντρίι Ταρασένκο, στέλεχος της ακροδεξιάς οργάνωσης. «Εξακριβώσαμε ποιοι είναι και τώρα θα τους απελευθερώσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μαξίμ Βασιλένκο, φωτοειδησεογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Κρίμσκι Τέλεγκραφ» - η οποία συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο και με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti - και η δημοσιογράφος Γιεβγκένια Κορόλεβα αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής, ανέφερε τη Δευτέρα η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας, Μαρία Βολκόνσκαγια.

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια, οι δύο συνεργάτες της επέστρεφαν στην Κριμαία, έπειτα από ρεπορτάζ για την ατιμωτική «παρέλαση» των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου την Κυριακή στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία.