Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ της Τρίτης οι δύο δημοσιογράφοι κριμαϊκής εφημερίδας που κρατούνταν στην ανατολική Ουκρανία από την ακροδεξιά ουκρανική οργάνωση Πράβιι Σέκτορ (Δεξιός Τομέας).

«Μού είπαν ότι βρίσκονταν στο Ζαπορίζια και αγοράζουν εισιτήρια για να επιστρέψουν στην Κριμαία» δήλωσε η Μαρία Βολκόνσκαγια, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Κρίμσκι Τέλεγκραφ.

Το πρωί της Τρίτης ο Δεξιός Τομέας, μέλη του οποίου εμπλέκονται σε μάχες εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε την Γιεβγκένια Κορόλεβα και τον Μαξίμ Βασιλένκο που έκαναν ρεπορτάζ κοντά στο Ντονέτσκ, το προπύργιο των ανταρτών.

«Είπαν μόνο ότι είναι καλά, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες» πρόσθεσε η Βολκόνσκαγια.

Ο Μαξίμ Βασιλένκο, φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται τακτικά με το Γαλλικό Πρακτορείο και με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, και η δημοσιογράφος Γιεβγκένια Κορόλεβα αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια, οι δύο συνεργάτες της επέστρεφαν στην Κριμαία αφού έκαναν ρεπορτάζ για την ατιμωτική «παρέλαση» των ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου την Κυριακή στο Ντονέτσκ.

in.gr