Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ-Παράμο, τάχθηκε κατά μιας αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ισπανική εφημερίδα Λα Βανγκουάρδια.

Ο Γκονθάλεθ-Παράμο σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στους στόχους για το χρέος της που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τη συμφωνία που ήδη υπάρχει. Αν έπειτα από ένα χρόνο υπάρχει κάποιο μέρος της που δεν έχει υλοποιηθεί τότε θα πρέπει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα», σημείωσε.

«Όταν οι άνθρωποι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους της δεν γνωρίζουν τί σημαίνει αυτό», προσέθεσε.

Ο Γκονθάλεθ-Παράμο κάλεσε επίσης την Ελλάδα να κάνει αλλαγές στο οικονομικό και στο φορολογικό της μοντέλο και να επιταχύνει τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις.

«Η Ελλάδα ανήκει σε μία λέσχη προοδευμένων χωρών και αυτό συμβαδίζει με απαιτήσεις», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην Ισπανία ο Γκονθάλεθ-Παράμο σημείωσε ότι οι αγορές θα εξακολουθήσουν να είναι επιφυλακτικές για το αν η Ισπανία θα αποφύγει την κρίση έως ότου η χώρα καταφέρει να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας της.

«Οι αγορές έχουν αιφνιδιαστεί από το γεγονός ότι η κυβέρνηση μπορεί να μην είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, η οποία χρειάζεται πολύ. Έως ότου τελειώσουμε αυτήν τη μεταρρύθμιση δεν θα δούμε να σταματάει η δυσπιστία των αγορών», δήλωσε.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook