Ολομέτωπη επίθεση σε όλα τα άλλα κόμματα και την πολιτική ηγεσία του τόπου εξαπέλυσε με σκληρή γλώσσα η Ντόρα Μπακογιάννη κλείνοντας τις εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Χαρακτηριστικό το απόσμαμα: «Η μοίρα της Ελλάδας δεν είναι ταυτισμένη με την καταστροφή και το πισωγύρισμα. Με αυτή την επιλογή είναι ταυτισμένοι όσοι προσπαθούν να χτίσουν τις καριέρες τους πάνω στην προοπτική μιας διαλυμένης χώρας. Με αυτήν την επιλογή είναι ταυτισμένοι όσοι φιλοδοξούν να γίνουν πρωθυπουργοί της δραχμής.»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθύμισε πως πρώτο το κόμμα της μίλησε για εθνική συνεννόηση.

«Εσείς που ηγείστε των μεγάλων ή των τέως μεγάλων κομμάτων, έχετε ευθύνη απέναντι στο σύνολο των Ελλήνων και όχι απέναντι στους ψηφοφόρους σας. Έχετε ευθύνη να συμφωνήσετε, να βρείτε τα σημεία εκείνα που θα κάνουν την Ελλάδα δυνατή και όχι εσάς δυνατούς» ανέφερε.

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους και απευθυνόμενη στους συναδέλφους της βουλευτές στο Κοινοβούλιο -αφού επεσήμανε ότι όλοι με όποιο κόμμα εκλέχθηκαν έδωσαν όρκο ότι βάζουν το Σύνταγμα και το λαό πάνω από το οτιδήποτε- τους κάλεσε να τοποθετηθούν απέναντι στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση.

«Όχι με διαρροές, όχι με παλαιοκομματικά τερτίπια. Να σηκωθούν αν είναι άντρες ή γυναίκες και να πουν την γνώμη τους στο λαό που τους εξέλεξε. Δεν είναι ώρα για λογικές του χθες. Είναι ώρα μάχης και στη μάχη δηλώνεις παρών. Αν είσαι απών άσε το βουλευτιλίκι για άλλους.»

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε αναφορά και στην απόφασή της πριν από ένα χρόνο να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης της χώρας από το μηχανισμό στήριξης.

Εξομολογήθηκε ότι πρώτη φορά βρέθηκε μπροστά σε τόσο μεγάλο δίλημμα. «Πήρα την απόφαση και βρέθηκα έξω από το κόμμα που μέχρι τότε είχα υπηρετήσει» συνέχισε σημειώνοντας πως μέχρι τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας πολλοί της έλεγαν ότι «δεν ιδρύεις κόμμα στην εποχή της απαξίωσης της πολιτικής» και «κάτσε να δούμε τι θα γίνει».

Αγαπώ την πατρίδα μου. Πιστεύω στους Έλληνες όπως πίστευα πάντα. Για αυτό το λαό η Δημοκρατική Συμμαχία δίνει τη μάχη συνέχισε.

«Αυτό το κόμμα θα πάει μακριά» προέβλεψε.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή των 200 μελών της ΚΕ του κόμματος και για την εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη -που ήταν και μόνη υποψήφια- στην προεδρία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook