Εγκαινιάστηκε από το Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΕΥΑΗ ο Βιολογικός Καθαρισμός στην Παλλιανή που είναι εγκατεστημένη στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου .

Πρόκειται για ένα έργο κατασκευασμένο άρτια, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Αυγενικής, του Βενεράτου, και των Κερασιών και θα καλύπτει και τις ανάγκες άρδευσης με σεβασμό στο περιβάλλον.

Στον αγιασμό και τα εγκαίνια παρευρέθηκα κάτοικοι της Παλλιανής , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Στειακάκης Γιώργος και το Δ.Σ της Επιχείρησης, οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Βενεράτου κ. Ζαϊμάκη Μανόλη, Κερασιών κ. Κογκάκη Ιωάννη και Αυγενικής κ. Σπινθουράκη Νεκτάριου, και πλήθος κόσμου.

Η νέα αυτή εγκατάσταση της ΔΕΥΑΗ του Δήμου Ηρακλείου θα εξυπηρετεί σε τελική φάση 4.000 κατοίκους.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.300.813,01€ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Γ.ΚΟΥΡΑΚΗΣ:
ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ

«Παραδώσαμε σήμερα στους κατοίκους της Αυγενικής του Βενεράτο και των Κερασιών ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, προοπτικής 30 με 40 χρόνων που βελτιώνει σημαντικά την καθημερινότητά τους και θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε με ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της νέας υποδομής ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος τα λύματα της περιοχής θα γίνονται αντικείμενο πλήρως ελεγχόμενης και ασφαλούς επεξεργασίας και αφετέρου οι παραγόμενες εκροές, απολύτως καθαρές από μικροβιακό φορτίο, θα διατίθενται για άρδευση»

Επίσης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που εκτελεί αυτή την ώρα ή έχει εντάξει στον προγραμματισμό τους ο Δήμος και η ΔΕΥΑΗ.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

– Κεντρικούς αποχετευτικούς αγωγούς που θα μεταφέρουν τα λύματα από τις απολήξεις των Αποχετευτικών Δικτύων των οικισμών στην Σηπτική Δεξαμενή και στη συνέχεια στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων.

– Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή 4.500 μέτρων αγωγών με πρωτοβάθμια επεξεργασία (Σηπτική Δεξαμενή) και Δευτεροβάθμια Επεξεργασία με 3 χαλκόφιλτρα και τεχνιτό υδροβιότοπο.

– Επίσης περιλαμβάνει Μονάδα απολύμανσης της εκροής με χλωρίωση, Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος και Σύστημα Απόσμησης.

– Η εκροή θα είναι επιπέδου Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας και στο έργο θα κατασκευαστεί και μικρής εκτάσεως αρδευτικό δίκτυο για τους αμπελώνες και ελαιώνες που είναι πλησίον της εγκατάστασης.

– Με το έργο αυτό θα σταματήσει η ρύπανση των ρυακιών της περιοχής, αλλά και η δυσοσμία σε ορισμένα σημεία της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook