Τα αιτήματα των εμπόρων παρουσίασε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της ΔΕΘ.

Σε πολλά ζητήματα διαπιστώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, σύμπτωση απόψεων μεταξύ της ΕΣΕΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, συμμεριζόμενος τα προβλήματα των εμπόρων, δεσμεύθηκε για την προώθηση των αιτημάτων του ελληνικού εμπορίου, μέσω της ένταξής τους στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βασίλης Κορκίδης γνωστοποίησε στον κ. Τσίπρα τους άξονες του οδικού χάρτη του εμπορίου και παράλληλα τον ενημέρωσε σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ, της υπερφορολόγησης, των «κόκκινων» δανείων, της χρηματοδότησης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μετέφερε την ανησυχία και την αγωνία των μικρομεσαίων εμπόρων, ενώ παράλληλα, ήταν θετικός στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επισημαίνοντας ότι συμπίπτει με την προ διετίας αντίστοιχη πρόταση της Συνομοσπονδίας.

Ζήτησε, τέλος, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υποστήριξή του στο εγχείρημα του ορισμού, νομοθέτησης και προστασίας της εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης.

in.gr