Το ύστατο χαίρε είπαν συγγενείς γνωστοί και φίλοι στο άξιο τέκνο της Κρήτης το μέγα δάσκαλο, φιλόλογο και φιλόσοφο Εμμανουήλ Κριαρά, στις Στέρνες Ακρωτηρίου, εκεί που ίδιος επέλεξε να ταφεί, εκεί που το Κρητικό χώμα θα σκεπάζει για πάντα ένα αδάμαστο πνεύμα, ένα φωτισμένο και συνάμα απλό άνθρωπο…
Στις 18:30 το απόγευμα έγινε ο Αποχαιρετισμός στον Εμμανουήλ Κριαρά από την Εκκλησία, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, Φορείς, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την οικογένεια του.
\"\"
Δύο στεφάνια από τον υπουργό Παιδείας και τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης βρισκόταν στην είσοδο της εκκλησίας ενώ το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψαν δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός.
\"\"
Όλοι είχαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτό τον άνθρωπο που με το έργο, το ήθος και την διάρκειά του, άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές!


«Αποχαιρετάμε απόψε ένα μεγάλο διανοητή και δάσκαλο», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ενώ ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης επεσήμανε πώς ο εκλιπών, «ήταν υπηρέτης του κοινωνικού συμφέροντος και υπερασπιστής του δημοκρατικού πολιτεύματος».

\"\"
«Ένοιωθε το Ακρωτήρι σαν σπίτι του και για αυτό επέλεξε να ταφεί εδώ», είπε στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της οικογένειας Παύλος Κριαράς.
\"\"
\"\"
\"\"
Ο εκπρόσωπος του συνδέσμου φιλολόγων Χανίων έκανε γνωστό ότι θα γίνει πρόταση το Α΄ Λύκειο Χανίων να μετονομαστεί σε Α΄ Λύκειο Μανώλη Κριαρά ενώ έγινε γνωστό ότι κάθε χρόνο θα διοργανώνεται την ημέρα της μνήμης του, φιλολογικό συνέδριο.
\"\"

Ο ενταφιασμός έγινε στον τάφο του, που του είχε παραχωρήσει ο πρώην δήμος Ακρωτηρίου, στο Κοιμητήριο Στερνών.
\"\"
\"\"
«Η κρητική γη, σκέπασε σήμερα ένα μεγάλο και ικανό άνδρα» επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης, ενώ η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου τον χαρακτήρισε σύγχρονο άνδρα σε όλη του τη ζωή. Ευπατρίδη των γραμμάτων και της επιστήμης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης .
Ο Μανώλης Κριαράς ήταν ένας άνθρωπος που με το έργο του έκανε τον τόπο του περήφανο», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης
\"\"
\"\"


Το παρών στην κηδεία έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, οι βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης , Κυριάκος Βιρβιδάκης και Γιώργος Σταθάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης , οι δήμαρχοι Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και Σφακίων Παύλος Πολλάκης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

Φωτορεπορταζ: Σταύρος Ζουλάκης


Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook