Ομαδική εργασία προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους υπουργούς που θα συμμετέχουν στην αποστολή στο Παρίσι για την διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαναν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου».
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός επισήμανε τις θετικές αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας, την τιμή ρεκόρ που έκλεισαν τα ελληνικά ομόλογα και φέρεται χαρακτηριστικά να είπε πως «η ελληνική οικονομία είναι σε ράλι. Πάμε καλά».
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χαράλαμπο Αθανασίου και Νίκο Δένδια, αντίστοιχα κατά τις διαδικασίες των πλειστηριασμών να προστατευτούν απόλυτα οι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύνατοι οφειλέτες.
Συγκεκριμένα ζήτησε να υπάρξει σαφής νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει πλήρως τους οφειλέτες που έχουν πραγματικά και αποδεδειγμένα αδυναμία να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τις Τράπεζες και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα.
Στη σύσκεψη έγινε συνολική εκτίμηση της κατάστασης και των συνολικών εκκρεμοτήτων που απομένει για κάθε υπουργείο, ενώ τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμενου να εξειδικευθούν τα θέματα της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπήκε θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης, ωστόσο ο κύριος Σαμαράς φέρεται να συνέστησε προς τους παριστάμενους υπουργούς «να δουλεύετε ως ομάδα προκειμένου να φέρετε το καλύτερο αποτέλεσμα».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από τη σύσκεψη σημείωσε πως η χώρα πρέπει να μπει στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και όλοι να καταλάβουν ότι αλλάζουμε φάση.
Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας εξήγησε ότι το πιο ακανθώδες ζήτημα του υπουργείου του είναι αυτό της ρύθμισης των κόκκινων δανείων, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης. «Εχουμε λάβει τις παρατηρήσεις της τρόικας, οι περισσότερες δεν είναι εκτος πραγματικότητας, νομίζω ότι θα συνεννοηθούμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook