Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί και πάλι οι φορείς των Χανίων καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, έχει παρουσιασθεί πρόβλημα με την ομαλή χρηματοδότηση του έργου επέκτασης του Αεροδρομίου "Γιάννης Δασκαλογιάννης".

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο προυπολογισμού περίπου 100.000.000 ευρώ, ενώ έχει εκτελέσει έργα τα οποία έχουν συμβασιοποιηθεί και θα έπρεπε να πληρωθούν, δεν έχει πάρει χρήματα, με τις οφειλές να ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι οι εργασίες ουσιαστικά έχουν σταματήσει ή στην καλύτερη των περιπτώσεων προχωρούν με ρυθμούς "χελώνας".

Να σημειωθεί πως η υλοποίηση του έργου επέκτασης του αεροδρομίου έχει απολύτως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2015.

Ήδη με το ξεκίνημα, το 2013, υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω "εργολαβικής" διαμάχης, ακολούθησε άλλη μια καθυστέρηση όταν υπήρξε πρόβλημα λόγω του βραχώδους εδάφους και σπηλαιώσεων.

Τελικά τα θέματα αντιμετωπίστηκαν και απο τις αρχές της περασμένης Άνοιξης το έργο προχωρούσε με ταχύτατους ρυθμούς.

Όμως εντύπωση προκαλεί το ότι οφείλονται σημαντικά χρηματικά ποσά απο το Δημόσιο προς την ανάδοχο εταιρεία, όταν ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών κ.Χρυσοχοίδης, τον περασμένο Μάιο διαβεβαίωνε πως "η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ είναι πλήρως εξασφαλισμένη μέχρι τις 31.12.2015, οπότε και λήγει η ισχύς του προγράμματος." (Δείτε εδώ)

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Flashnews.gr