Σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, που ισχύει για Παρασκευή 29/08/2014 , η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ (Βαθμός επικινδυνότητας 4), στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης

Αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι και αυξημένες θερμοκρασίες, οπότε η διάδοση μιας πυρκαγιάς, εφόσον αυτή εκδηλωθεί, θα είναι πάρα πολύ γρήγορη.

Στους πολίτες και εκδρομείς συνιστάται:

1. Να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενεργεία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ( άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, πέταγμα αναμμένων τσιγάρων κτλ) και να σέβονται τις υποδείξεις των αρχών.
2. Να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο < 199> (χωρίς χρέωση) όταν εντοπίσουν καπνό ή φωτιά.
3. Αν βρεθούν σε χώρο πυρκαγιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά το αρχικό στάδιο, να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλο το 24ωρο της παραπάνω ημέρας απαγορεύεται η κυκλοφορίας εκδρομέων και οχημάτων στις παρακάτω περιοχές: Δήμος Ρεθύμνου: περιαστικά δάση Ευληγιά και Προφ.Ηλία Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, καθώς και στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών

Καθώς η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς είναι η πρόληψη, \”καλούμε όλους τους συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς η προστασία της ζωής και των περιουσιών μας ,αλλά και του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας\”, καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook