Την ύστατη προσπάθεια προκειμένου να επανεξεταστεί ο φάκελος του ΟΦΗ από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ θα προσπαθήσουν να κάνουν την Δευτέρα το πρωί στην Αθήνα οι βουλευτές και οι τοπικοί φορείς του Ηρακλείου. 
Πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα θα μεταβούν προκειμένου να συναντήσουν από κοντά τον κ. Γερουλάνο , και τους κ.κ Νικητιάδη και Μπιτσαξή για το θέμα της μη αδειοδότησης του ΟΦΗ οι βουλευτές του Νομού Ηρακλείου και ο Δήμαρχος της πόλης μαζί με τον Αντιπεριφεριέαρχη Ε. Κουκιαδάκη. 
Το ταξίδι αυτό αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι (29/5) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και την οποία είχε συγκαλέσει η ΕΠΣΗ. 
Το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από το Ηράκλειο κ.κ Στρατάκης, Σκραφνάκη, Παρασύρης, ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης καθώς και ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Γιάννης Κουράκης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Ε. Κουκιαδάκη. 
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκαν οι απόψεις όλων των τοπικών φορέων για το θέμα του ΟΦΗ και όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι από την στιγμή που ο φάκελος της ομάδας είναι καθαρός θα πρέπει να γίνει ένας μεγάλος αγώνας για να γίνει δεκτό το αίτημα που έχει καταθέσει η κρητική ΠΑΕ στην ΕΠΟ για ανάκληση και επανεξέταση του φακέλου από την δευτεροβάθμια επιτροπή. 
Το θέμα είναι ότι τα χρονικά περιθώρια πλέον για να ανατρέψει ο ΟΦΗ την εις βάρος του κατάσταση πιέζουν ασφυκτικά. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει καταθέσει το αίτημα της για ανάκληση του φακέλου από την Πέμπτη το πρωί δεν έχει λάβει καμία επίσημη απάντηση από την ΕΠΟ για το αν γίνεται δεκτό το αίτημα της. Με λίγα λόγια η αίτηση της ΠΑΕ ΟΦΗ την οποία έχει παραλάβει ο διευθυντής της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ κ. Γιώργος Δημητρίου είναι στα αζήτητα καθώς ακόμη δεν έχει πρωτοκολληθεί . 
Σε περίπτωση που η προσπάθεια των βουλευτών του Ηρακλείου για να επανεξεταστεί ο φάκελος της ομάδας δεν φέρει αποτέλεσμα τότε αυτόματα τελειώνει κάθε ελπίδα για τον ΟΦΗ καθώς η ΕΠΑΕ ετοιμάζετε να προγραμματίσει συμβούλιο την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι για να επικυρώσει τη βαθμολογία των πλέι οφ για την Football League. 

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη 

Βασίλης Ξημέρης (Πρόεδρος Ερασιτέχνη ΟΦΗ) : «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε όχι στο παραπέντε αλλά στο και πέντε σε ότι έχει να κάνει με την προσπάθεια μας για την αδειοδότηση της ομάδας. Την Δευτέρα το πρωί αν η ΕΠΟ δεν δώσει εντολή να χρεωθεί ο φάκελος του ΟΦΗ στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή και να επανεξεταστεί στη συνέχεια δεν έχουμε καμία τύχη. Και αυτό το λέω γιατί την Τρίτη το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League θα συνεδριάσει για να επικυρώσει την βαθμολογία. Πρέπει ο ίδιος ο κ. Πιλάβιος να δώσει εντολή στην ΕΠΟ να γίνει δεκτό το αίτημα μας». 

Γιάννης Κουράκης (Δήμαρχος Ηρακλείου) : «Ο ΟΦΗ πρέπει να πάρει άδεια. Ο ΟΦΗ δεν έχει πλαστογραφημένα στοιχεία. Δυστυχώς κάποιοι έλεγαν από τον Ιανουάριο ότι ο ΟΦΗ δεν θα πάρει άδεια και μέσα σε αυτούς ήταν και κάποια πολιτικά πρόσωπα από το νησί μας. Αναγκαστήκαμε και πληρώσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές «τουρίστες» με 200.000 ευρώ (Πίρσμαν, Σουλεάπ) από λάθη της παλαιότερης διοίκησης που τα χρεωθήκαμε. Τον ΟΦΗ τον «τιμωρούν» γιατί δεν είναι μέσα στο κόλπο με τα στημένα παιχνίδια. Τους χαλάει την σούπα αυτή η ομάδα. Μπορούμε να ανεχθούμε να μπει στα πλέι οφ μια ομάδα που έχει 24 βαθμούς διαφορά με τον ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κινδύνευε να μπει στα πλέι άουτ μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Αν υπάρχει μια πλαστογραφία στο φάκελο του ΟΦΗ ας μας βάλουν φυλακή και να μας καθαιρέσουν από το αξίωμα μας. Κάποιοι έχουν φροντίσει και έχουν δώσει την εντύπωση στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού ότι ο φάκελος του ΟΦΗ δεν είναι σωστός». 

Νίκος Τζώρτζογλου (Πρόεδρος ΕΠΣΗ) : «Αν ο ΟΦΗ δεν είναι εντάξει σε ότι έχει να κάνει με τον φάκελο του τότε να πέσει κατηγορία. Ο ΟΦΗ όμως είναι εντάξει και αυτό το γνωρίζουν καλά αυτοί που διαφεντεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο θέμα του ΟΦΗ κάποιοι εκμεταλεύτηκαν την ρήτρα εμπιστευτικότητας και πήραν την αρνητική απόφαση σχετικά με την αδειοδότηση. Ο ΟΦΗ έχει όλα τα στοιχεία για να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Όσο για την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ δεν είναι νόμιμη η σύνθεση της καθώς ο κ. Σμαίλης βρίσκεται παράνομα σε αυτή. Όσο για τους παίκτες που υποστηρίζει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή ότι δεν έχουν εξοφληθεί , αυτό είναι ψέματα και μπορώ να το αποδείξω καθώς έχω όλες τις αποδείξεις. Επειδή δηλαδή ο ΟΦΗ καθυστέρησε 10 μέρες να καλύψει τις οφειλές του θα τον διαλύσουμε με το έτσι θέλω». 

Ευρ. Κουκιαδάκης (Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης) : «Η ΕΠΟ είναι μια παράγκα και όποιος θέλει ας μου κάνει μήνυση για τα λεγόμενα μου. Τα δύο μέλη της δευτεροβάθμιας οι κ.κ Πάλλης και Σμαϊλης είναι μέρος αυτής της παράγκας. Δεν μπορεί τόσο ο πρόεδρος στην πρωτοβάθμια επιτροπή, όσο και ο πρόεδρος στη δευτεροβάθμια να μας δίνουν το δικαίωμα να αδειοδότηθούμε και αυτοί οι δύο κύριοι μέσα σε πέντε σελίδες να θέλουν να καταδικάσουν μια ομάδα. Και μπορεί και πρέπει να παρέμβει η ΕΠΟ για να σπάσει αυτό το απόστημα. Την μάχη θα πρέπει να την δώσουμε σαν Κρήτη και όχι σαν ΟΦΗ». 

Μ. Σκραφνάκη (Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ) : «Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ έχει αδικηθεί στο θέμα της αδειοδότησης. Δεν ζητάμε να μας κάνουν καμία χάρη αλλά η απόφαση που έχει εκδοθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή είναι άκυρη. Έχει πάει στον κ. Δημητρίου η αίτηση και δεν την έχουν δώσει ακόμη στην ΕΠΟ. Είμαι υπέρ του να έρθουν όλοι οι φάκελοι στη Βουλή και να ανοίξουν για να δούμε πως έχουν πάρει αδειοδότηση όλες οι ομάδες». 

Μ. Στρατάκης (Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ) : «Πρέπει να δούμε με σοβαρότητα το δίκαιο αίτημα του ΟΦΗ. Οι επαφές που θα κάνουμε στην Αθήνα θα πρέπει να φέρουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα». 

Φρ. Παρασύρης (Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ) : «Τα τελευταία δύο χρόνια ο ΟΦΗ ταλαιπωρείτε βάναυσα από συγκεκριμένους ανθρώπους και αυτή είναι μια υπόθεση που πρέπει να σταματήσει. Το ποτήρι της οργής έχει ξεχειλίσει. Είναι ντροπιαστικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να ξαναδούμε από την αρχή την διαδικασία με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ». 

Μαν. Κεφαλογιάννης (Βουλευτής Ηρακλείου Ν.Δ) : «Για εμένα το θέμα πλέον είναι πολιτικό και πρέπει να το φέρουμε στη Βουλή και να ζητήσουμε να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των ομάδων. Ο κ. Γερουλάνος έχει μεγάλη ευθύνη και πρέπει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Οι επαφές μας στην Αθήνα θα πρέπει να φέρουν αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσα με την επανεξέταση του φακέλου. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω με άδεια χέρια». 

Μανώλης Κουμαντάκης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου) : «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να σπάσει αυτό το απόστημα. Να δει η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ μήπως πρέπει να προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια. Να πάει ο φάκελος του ΟΦΗ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η να γίνει άμεση ανάκληση και αναψηλάφηση του φακέλου. Δεν μπορεί ένας Μπέος και ένας Κομπότης να βιάζουν συνεχώς τον ΟΦΗ». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook