Ενόσω ο παππούς του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, νοσηλεύεται σε κλινική των Χανίων με λοίμωξη του αναπνευστικού, ο Κώστας Μπακογιάννης ορκίστηκε νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των πέντε Μητροπολιτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία του σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον κ. Μπακογιάννη και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ . Ειδικότερα, την ώρα που τελείωσε η φάση της θρησκευτικής ορκωμοσίας και αφού είχε μιλήσει ο Αρχιεπίσκοπος, τη στιγμή που πήρε το λόγο ο νέος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης για να μιλήσει, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου τον διέκοψε ζητώντας να μην προχωρήσει στην ομιλία του πριν γίνει ο πολιτικός όρκος.

Ο Κώστα Μπακογιάννης του είπε ότι θα γίνει αμέσως μετά και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο. Ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς συνέχισε την ομιλία του και αφού τελείωσε ακολούθησε ο πολιτικός όρκος των νέων Περιφερειακών Συμβούλων.

«Τα λίγα λόγια είναι ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Έχουμε μπροστά μας έναν ανηφορικό, δύσβατο, και ολισθηρό δρόμο. Χέρι- χέρι θα τον περπατήσουμε. Οι δύσκολοι δρόμοι δίνουν αξία στην προσπάθεια. Να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα έχουμε καταφέρει περισσότερα από όσα σήμερα πιστεύουμε. Η Περιφέρεια μας, οι συμπατριώτες μας, οι οικογένειές μας το αξίζουν, το δικαιούνται, το ζητούν. Ας σηκώσουμε τα μανίκια…» δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

\"\"

Η μητέρα του, Ντόρα Μπακογιάννη, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην ορκωμοσία, καθώς βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα της, του οποίου η υγεία βελτιώνεται, ενώ ο πυρετός έχει υποχωρήσει. Ωστόσο, στην ορκωμοσία τού Κώστα Μπακογιάννη παρευρέθηκε η αδελφή του, Αλεξία

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook